Fury po udarcu Hrvata v boj s časom

SK Fight 5. Apr 202413:37 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: INPHO/WilliamxCherryx

Potem ko je med treningom s hrvaškim boksarjem Agronom Smakićijem staknil neugodno ureznino nad desnim očesom, Tyson Fury še vedno ni začel s sparingi.

Tyson Fury je zaradi ureznina dobil tudi nekaj šivov, zato ga do 18. maja, ko se bo z Oleksandrom Usykom vendarle pomeril za naziv nespornega vladarja težke kategorije, čaka boj s časom. Usykov nekdanji trener James Ali Bashir ne verjame, da bo ureznina nad desnim očesom Britanca pravočasno sanirana, hkrati pa predstavlja lepo priložnost za Ukrajinca v sami borbi.

Veliko bolj optimističen je Jorge Capetillo, ki bo 18. maja v taboru Furyja znova opravljal vlogo “cutmana”. Torej tistega, ki bo imel nalogo, da v kratkih premorih med rundami v čim večji meri prepreči in hitro pozdravi manjše praske Furyja, ki jih bo dobil med obračunom.

“Borba bo na sporedu maja, tako da bi se k sparingom moral vrniti čez dva ali tri tedne, toda dobra stvar je, da je nedavno boksal proti Francisu Ngannouju. Ta borba bo lažja, ker je ostal v dvorani. Aktivnost je ključna in to je njegova prednost za borbo,” je dejal Capetillo in na vprašanje, ali se ureznina med borbo znova lahko odpre, odgovoril: “Vedno obstaja možnost, da se zgodi kaj takšnega, toda Tyson mora početi tisto, v čemer je dober. Koristiti svojo distanco in doseg, ne ga poskušati nokavtirati z enim udarcem, temveč mu težave povzročati z lažnim gibanjem, delom nog in IQ-jem v ringu. Za popolno okrevanje rane je potrebnih 90 dni, toda minilo je 60 ali več dni od ureznine, tako da sem prepričan, da bi ob pravilnem zdravljenju moral biti pripravljen za 18. maj in že kmalu bi lahko začel z lažjim sparingom. Verjetno bo že v prihodnjih tednih pripravljen na sparing.”

Zaradi vsega zgoraj naštetega, tako Capetillo, bo moral biti Fury še bolj previden, če ne želi še v drugo odpovedati dolgo pričakovanega obračuna. “Tyson mora sparinge opraviti z zaščito za glavo in ne sme začeti s čim norim, da ne bi dobil močnega udarca, saj bi se ureznina znova lahko odprla. Bi pa ob tem poudaril, da če bo na pravem nivoju, je za Oleksandra Usyka igra končana in Tyson bo končal na vrhu,” je prepričan Capetillo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!