Miran Fabjan brez ovinkarjenja: Stošić, nokavtiran boš (VIDEO)

SK Fight 1. Apr 202417:38 1 komentar
Miran Fabjan
Miran Fabjan Foto: MMA Respect

Nekdanja zvezda v K1 Miran Fabjan nadaljuje svoj pohod v svoji drugi karieri. Na spektaklu v Stožicah je tako, kot je napovedal, v prvi rundi ugasnil Maria Žgelo, takoj po dvoboju pa enemu najstrašnejšemu težkašu na Balkanu, Darka Stošiću zagrozil, da bo v Beogradu poljubil tla kletke.

Miran Fabjan se je po dolgi pavzi na pobudo Nejca Preložnika vrnil v borilni svet. Marca lani se je udeležil VNF 6 v dvorani Tabor ter po pravilih MMA že v prvi rundi nokavtiral Tadeja Dajčmana. Oktobra je odpihnil tudi Fatiha Aktasa, decembra pa se je po veliki zmagi v sarajevski Zetri nad domačim ljubljencem Tomislavom Spahovićem čez noč spremenil v enega najbolj vročih imen tega športa na Balkanu.

Slo Rocky ni razočaral niti na FNC 15 v Stožicah, vse, kar je napovedal, se je tudi zgodilo in dvomljivcem, ki jih tudi tokrat ni bilo malo, mojstrsko zaprl usta. V prvi rundi glavne borbe v Stožicah je s tehničnim nokavtom porazil tudi hrvaškega bombarderja Maria Žgelo in si za nagrado priboril dvoboj s srbskim kladivom Darkom Stošićem.

“Dvajset let že treniram, kako onesposobiti človek. To je na lastni koži občutil Dajčman, Aktas, Spahović, Žgela, … Enaka usoda zdaj čaka tudi Stošića. Darko v Beogradu boš nokavtiran. To ti obljubim. Zapomni si, v Beogradu boš poljubil kletko,” je jasno in glasno v pogovoru za MMA Respect dejal 39-letni SloRocky.

Soočenje Fabjan in Stošića v Stožicah:

“Ne zanima me denar, te borbe si želim, da dokažem, da sem najboljši borec na Balkanu. Ko ga položim, želim, da mi na glavo date krono z napisom številka 1,” je dodal.

Stošić je trenutno vroč kot žerjavica. V KSW je nanizal tri zaporedne zmage v nokavtom. Dve v prvi rundi, eno v tretji. Junija ima očitno čas, čeprav meni, da ta dvoboj nimam nobenega smisla, je Fabjanu pred dvobojem z Žgelo v primeru zmage obljubil dvoboj in obljubo tudi držal.

“Vse zanima ta borba. Ustno sva se dogovorila in podala roko, čakamo na FNC in ponudbo, da vidimo, ali jim v tem trenutku ta tekma finančno ustreza,” je za srbski Telegraf dejal Stošić.

“Naj dobro trenira, to mu res toplo priporočam. Če bo prišlo do borbe, bi za zmago potreboval še dodatnih 20 let treningov,” pa je še dodalo srbsko kladivo, ki v slovenskemu veteranu ne vidi prav nobene grožnje.

Stole je ima na svoje računu 20 zmag in šest porazov. Dobil je priložnost tudi v UFC, a na treh dvobojih ostal brez zmage. Za Fabjana bo bitka v Beogradu, če bo do nje prišlo, bo to sedma borba popravilih MMA. Zdaj je v nizih štiri zaporednih zmagah, izgubil je le proti Bojanu Kosednarju leta 2007 in Ivicu Truščku leto kasneje.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje