Fury “premikastil” rojaka, sodnik je prekinil dvoboj (VIDEO)

SK Fight 3. Dec 202223:21 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Britanski boksar Tyson Fury je v Londonu brez težav ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. 34-letnik je bil boljši skozi celoten dvoboj, Derek Chisora je prejel številne udarce, v 10. rundi pa je sodnik prekinil dvoboj in zmago zasluženo podelil Furyju.

Tyson Fury je upravičil vlogo favorita in brez težav ubranil pas za najboljšega v verziji WBC. Derek Chisora je bil dominanten le prvih 20 sekund dvoboja, nato pa se je zanj začela kalvarija. The Gypsy King je kar 10 rund mlatil po srčnem nasprotniku, ki se ni dal in tudi po brutalno močnih udarcih obstal na nogah. Mnogi so prepričani, da bi moral sodnik že veliko prej prekiniti dvoboj in preprečiti hujšo poškodbo Chisore, v 10. rundi pa je vendarle oznanil konec in zmago povsem zasluženo dodelil Furyju.

Zadnji trenutki dvoboja:

Vsi bi padli, on ni

Fury ostaja neporažen. Na svojem 34 dvoboju je zabeležil še 33 zmago, enkrat se je njegov dvoboj končal z neodločenim izidom.

“Kakšna publika. 60 tisoč ljudi na stadiona Tottenhama? Rad vas imam, to je noro, hvala vam,” je po ubranitvi naslova dejal Fury.

Petje navijačev na stadionu Tottenhama:

“Počutim se odlično. Potreboval sem nekaj rund, nisem se boril že vse od aprila. Podelil sem nekaj res močnih udarec in prejel nobenega. V čast se mi je bilo boriti s tabo,” se je obrnil nasprotniku, ki je bil nocoj brez možnosti. V Zimbabveju rojeni boksar je doživel še 13 poraz na svoje 46. dvoboju.

Nekaj udarcev, ki so pristali na Chisori:

“Zadel sem ga z udarci, po katerem bi padli vsi, on pa se je smejal in me psoval,” se je zasmejal Fury. Tudi Chisora je bil na račun tekmeca poln hvale. “Hvala ti, Tyson. Tudi meni je bilo v čast. Sva prijatelja. Pričakujem, da bomo zdaj videli tisti največji dvoboj. Boks potrebuje enega prvaka v težki kategoriji.”

Foto: Guliverimage

Kdo bo naslednji?

To bi se zgodilo, če bi Fury premagal Oleksandra Usyka, ki je po dveh zaporednih zmagah nad Antonyjem Joshuo lastnik preostalih pasov v težki kategoriji.

“Usyk, ti si naslednji, ti palček. Z enim Ukrajincem, Kličkom, sem že opravil, s tabo še bom,” je zavpil v obraz Ukrajincu, ki si dvoboj ogledal v živo. Usyk ni niti trenil z očesom, zanimivemu “face-offu” pa se je pridružil tudi odlični Joe Joyce, ki je prehodni svetovni prvak v verziji WBO.

Fury in Usyk iz oči v oči:

Fury ga bi lahko izbral kot tekmeca, če dvoboj z Usykom pade v vodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!