Tyson poskusni zajček za novo psihoaktivno zdravilo?

Mike Tyson
Foto: xVanessaxCarvalhox

Najmlajši svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson bi z veseljem postal poskusni zajček za testiranje novega psihoaktivnega zdravila z imenom DMTX. Če mu sploh lahko rečemo zdravilo ...

Mike Tyson se že nekaj časa ukvarja s proizvodnjo medicinske marihuane in preostalih proizvodov narejenih na osnovi kanabisa, zato bi težko zapisali, da smo začudeni, ko je razkril, da ne bi imel nič proti, če bi postal poskusni zajček pri testiranju nove psihoaktivne substance, ki se vbrizga direktno v krvni obtok in učinkuje v eni uri po zaužitju.

“Širši javnosti še ni poznano. Gre za DMTX, a kot vsi vedo, DTM, iz katerega je narejen, zagotavlja sijajno ‘vožnjo’, ki traja od 12 do 15 minut. Raketa, ki vas ponese na drugo stran realnosti. Našli so sistem, s katerim injekcije DTM podaljšajo to potovanje,” je pojasnil Tyson. “To bi rad enkrat poizkusil,” je še dodal Američan in dobil nasvet: “Obrnite se na Imperial College v Londonu, verjamem, da bi z veseljem govorili z vami.”

DTM je eden od najbolj znanih halucinogenov na svetu in je podoben narkotiku LSD, vendar znanstveniki in zdravniki trdijo, da spodbuja povezavo obeh hemisfer možganov in da ob pravilni uporabi z dodatno terapijo pomaga pri zdravljenju različnih duševnih bolezni.