Fury: Wilder ima j***a, Joshua pa samo beži

SK Fight 14. Okt 202213:04 0 komentarjev
REUTERS/Steve Marcus
Foto: REUTERS/Steve Marcus via Guliver

Tyson Fury velja za najboljšega boksarja v težki kategoriji v zadnjem obdobju, večji del kariere pa sta njegova glavna nasprotnika v "borbi" za naziv najboljšega Američan Deontay Wilder in rojak Anthony Joshua. The Gypsy King se je trikrat pomeril z boksarjem iz Alabame (dve zmagi in remi), medtem ko se z Joshuo še ni srečal.

Že nekajkrat smo lahko prebrali in zapisali, da je spektakularna “Bitka za Britanijo” tik pred epilogom, vendar do omenjenega dvoboja do danes še ni prišlo.

Tyson Fury je za glavnega krivca vnovič obdolžil Anthonyja Joshuo in še enkrat več poudaril, da do njega za razliko od Deontayja Wilderja ne čuti veliko spoštovanja.

“Vsi vemo, da se Joshua ni želel boriti z Wilderjem za 50 milijonov dolarjev. Vsi smo to vedeli. Moj odvetnik je videl denar – 50 milijonov od Wilderjevega svetovalca Ala Haymona. To je bilo res-. A Joshua se je znova podelal v hlače. Nikoli se ni boril z nekom, ki ga lahko premaga. Joshua in njemu podobni, ki želijo vse nadzorovati, nikoli ne bodo sprejeli, da bodo del spektakla, na katerem je glavna zvezda nekdo drug,” je dejal svetovni prvak po verziji WBC.

Da se še nista srečala v ringu, je Fury obtožil predvsem ego svojega rojaka: “To ne bi bil dvoboj Joshua – Fury, ampak Fury – Joshua. On ima tri poraze, ne jaz. Niso želeli v ZDA, da se bori z Wilderjem, ne želijo niti zdaj.”

Wilder si zasluži spoštovanje

Povsem drugačen je Furyjev ton glasu, ko beseda nanese na Wilderja, s katerim sta poskrbela za nepozabno boksarsko trilogijo.

“Wilderja vsaj spoštujem, čeprav se ne marava, čeprav me je obtoževal, da sem lagal. Lahko rečem, da ima j***a. Ne samo, da je podpisal pogodbo 60.40 v mojo korist, temveč je šel tudi na sodišče, da bi prišel do tretjega dvoboja z menoj. Ni bežal. Plačal je milijone sodnih stroškov, da se je boril z menoj. Kaj pa Joshua? Pogodbo ima na mizi, vendar je noče podpisati. Eden je tvegal milijone dolarjev, da bi se boril z menoj, drugi pa beži od milijonov. Povsem drugačni ljudje,” je svoje mnenje predstavil Fury.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!