Holyfield: Tyson in jaz? Globalni spektakel!

Drugi športi 12. Mar 202113:34
Evander Holyfield
David A. Smith/Getty Images

V zadnjem času se vse več govori o tretjem dvoboju veteranov in dveh ikon boksa iz osemdesetih in devetdesetih let minulega stoletja - govora je o Miku Tysonu in Evanderju Holyfieldu. Njun morebitni tretji obračun se napoveduje za leto 2021, toda za zdaj se še ničesar niso dogovorili.

Evander Holyfield je izjavil, da je trenutno Mike Tyson tisti, ki predstavlja oviro na poti do sklenitve dogovora. “Vračam se v ritem, trenutno pa samo čakam na svojega plesnega partnerja Mika Tysona, da se pojavi. Kje si, Mike?” je izjavil Holyfield, ki je v profesionalni karieri, ki je trajala med letoma 1984 in 2011, nanizal 44 zmag, 10 porazov in dva neodločena rezultata.

Morala bi se boriti lansko leto, vendar je on na koncu boksal z Royjem Jonsom Jr. Moja ekipa se je pogovarjala z njim, a oni so imeli samo izgovore. Sedaj mi je jasno – Mike je želel borbo, da se ogreje pred borbo z menoj. Roy Jones je bil dober lokalni nasprotnik za Mika, vendar dvoboj z menoj bi bil pravi globalni spektakel,” je dejal nekdanji svetovni prvak v cruiser in težki kategoriji. Tyson je po ekshibijcijskem obračunu proti Royju Jonesu Jr. napovedal, da se bo še vrnil v ring.

Spomnimo ,da je Holyfield dobil oba dvoboja proti Tysonu. Prvega je leta 1996 dobil po tehničnem nokavtu v 11. rundi, drugega pa je leto dni kasneje zaznamovala Tysonova diskvalifikacija, ker je nasprotniku odgriznil delček ušesa. Ob tem je potrebno poudariti, da se je Holyfield po koncu kariere soočal s številnimi finančnimi težavami. Borba proti Tysonu bi verjetno rešila vsaj delček njegovih težav povezanih z denarjem …

Komentari

Vaš komentar