Jakob Nedoh je šokiral svet in prišel do bogate denarne nagrade (VIDEO)

SK Fight 8. Dec 202321:30 > 21:34 4 komentarji
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Najboljši slovenski MMA borec Jakob Nedoh je v finalu evropskega turnirja organizacije PLF v Dublinu v drugi rundi nokavtiral tudi do danes neporaženega Angleža Simeona Powella in postal evropski PFL prvak v lahko-težki kategoriji ter si prislužil nagrado v višini 100 tisoč dolarjev!

27-letni Koprčan je v najhitreje rastoči MMA-organizaciji na svetu debitiral marca, ko je nadaljeval svoj niz zmag v prvi rundi proti Italijanu Riccardu Nosiglii, finalno vstopnico v Dublinu pa si je zagotovil po zmagi v Parizu nad domačinom Anthonyjem Salamonejem.

Na finalu v Dublinu koprska Gorila na stavnicah ni bila favorit, a je vsem ponovno pokazal, da gre za izjemnega borca, ki ve, kaj govori in tudi na Irskem je pokazal, da mu v Evropi v tej kategoriji ni para. Nedoh je borbo odlično odprl, Simeone Powella kontroliral, a v zadnjih sekundah prve runde je tudi Anglež z dolgimi rokami nekajkrat nevarno zdel slovenskega borca, a Primorca, ki je bil odločen iti do konca, to ni zmedlo.

Zaključek prve runde:

Dvoboj se je zapeljal v drugo rundo, ko je Nedoh z močnim udarcem z desnico nokavtiral Angleža, nato pa posel v svojem slogu dokončal tudi na parterju. Potolčeni Powell, ki je bil do zdaj zaščitni znak PFL, ni skrival razočaranja, Nedoh pa je po športni besedni izmenjavi zmagovito dvignil roke.

Izjemen zaključek in nova zmaga Nedoha z nokavtom:

Slovenijo postavil na zemljevid tudi v tem športu

“Slovenija je majhna dežela, a mislim, da sem jo zdaj postavil na MMA zemljevid. Naredil sem velik korak za Slovenijo in balkanske države v MMA,” je po daleč največji zmagi v karieri dejal slovenski borec. Zdaj ima na računu 8 zmag in poraz, z zmago na v Dublinu pa si priboril vstopnico za glavni turnir in nagrado v višini kar milijona dolarjev. “Šele začel sem,” je še dejala Gorila iz Kopra.

Powell je na desetem dvoboju zabeležil prvi poraz, Nedoh je imel resnično prav, ko je dejal, da Anglež na svojih borbah še ni imel tako resnega nasprotnika kot je sam.

Gorili je pas za evropskega prvaka nadel kar Američan Impa Kasanganay, zmagovalec globalnega tekmovanja PFL in dobitnik milijonske nagrade. V finalu v Washingtonu je po sodniški odločitvi premagal Josha Silveiro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje