Jakob Nedoh: stroj iz Kopra prepričal še zadnje dvomljivce (VIDEO)

SK Fight 10. Okt 202311:22 1 komentar
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Jakob Nedoh, trenutno daleč najboljši slovenski MMA borec, je pred dnevi v Parizu brez težav premostil še drugo oviro turnirja lahkotežke kategorije organizacije PFL in je le še korak oddaljen od glavne nagrade v višini 100 tisoč dolarjev. Gorila je spregovorila tudi o prihodnosti, ima velike načrte.

Jakob Nedoh se je iz Pariza vrnil z novo zmago. Tako kot Newcastlu je šlo tudi v francoski prestolnici vse po načrtu. V pogovoru nam je dejal, da bi spremenil le to, da bi se v Pariz napotil kakšen dan prej, a kljub nekaj manj spanja zaradi zbijanja kilogramov, je slovenski MMA borec, ki je zdaj, če je morda prej o njem še kdo dvomil, Evropi in svetu pokazal, da gre resnega borca, borca, ki se ga mnogi po vsem, kar prikazuje v kletki, že bojijo.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Nova zmaga v prvi rundi

Čeprav je želel v polfinalnem dvoboju lahkotežke kategorije turnirja PFL pokazati javnosti, kaj vse zna, mu domačin Anthony Salamone ni bil dorasel in padel že v prvi rundi.

“Ko sem videl, da ima 90 kilogramov brez zbijanje teže, sem vedel, da ni mogoče, da bi se dvoboj podaljšal v drugo rundo. Prednost je bila prevelika, da ne govorim o tem, kako sem bil sam pripravljen in motiviran, da dvoboj zaključim predčasno,” je povedal zdaj 27-letni borec.

Česa takega še nismo videli

Prišel je še do sedme zmage zapored v prvi rundi in pete zapored z nokavtom ali tehničnim nokavtom, kar pomeni, da Slovenija borca, ki bi po le nekaj sekundah “čistil” nasprotnike na tako visoki ravni še ni imela.

Zmedlo ga ni niti provociranje novinarjev na intervjujih pred borbo, kot tudi ne polna pariška arena, ki je stala za hrbtom domačega borca. Nedoh je bil ob prihodu v kletko deležen žvižgov.

Dvoboj med Nedohom in Salamonejem:

Novinar ga je presenetil, polna dvorana podžgala

“V tistem intervjuju mi je novinar skočil v besedo in me presenetil. Spraševal me je o moji preteklosti, o Sloveniji, ko mi je skočil v besedo in mu zabrusil, da tukaj nihče ne želi, da zmaga. Dan pred tehtanjem mi glava ni delala, tako kot je treba, nisem smel niti piti, zato mi je žal, da mu nisem nekaj več povedal nazaj, zdaj se mu zagotovo ne bi pustil,” se je zasmejal Nedoh in vse skupaj hitro pozabil.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

“Na polno dvorano in sovražni teren smo se pripravljali, a mene žvižgi niso zmotili. Lažje mi je, ko je tako, ko nihče ne navija zame, ko mi vsi želijo slabo, ko mi govorijo, da bom izgubil … Težje mi je, ko se borim doma, ko se navija zame. Čutim večji pritisk, saj nikogar ne želim razočarati, zdaj v Franciji pa so me žvižgi le še okrepili, da sem opravil misijo, kot smo si jo zadali.”

Po zmagi se mu je v kletki pridružil nasprotnik v Dublinu

Francoz je dvoboj začel zelo odločno in agresivno, Nedoha je tudi zrušil, a po dobri minuti dvoboja je sledil udarec, ki je položil Salamoneja, delo pa je slovenski borec dokončal še na tleh. Ko je sodnik prekinil borbo je Koprčan dvignil roke, nato pa se mu je v ringu pridružil še biser PFL, Anglež Simeon Powell, okoli katerega organizacija gradi vrvež na vsakem koraku.

Neporaženi Britanec bo decembra v Dublinu tudi zadnja ovira za osvojitev denarna nagrade v višini 100 tisoč dolarjev.

Ve se, koliko je ura, hočeš ali nočeš – to ve tudi Anglež

Organizatorji so želeli uverturo v veliki finale, a Nedohu se je po zmagi odvalil kamen od srca, zato je prihod Powella v kletko sprejel z nasmehom na obrazu.

“Ko zmagaš, je bila zadnja stvar, da bi se s komerkoli grdo gledal. Pri njem je bilo drugače, saj je resnično poln samega sebe, a ko sem videl njegovo polfinalno borbo, sem videl tisto, kar sem vedel že prej – da v Dublinu nima kaj iskati. Boljše, da je tiho, mene bi bilo sram, če bi imel tako borbo, kot jo je imel on,” je dogodek po koncu borbe v Parizu komentirala Gorila.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh in Simeon Powell Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Powell se ni izkazal

Anglež je tik pred borbo dobil drugega tekmeca, saj zaradi strogih zdravniških pregledov vseh borcev Abdellahu Er-Ramyju niso dovolili borbe zaradi nedavne laserske operacije oči. Zamenjal ga je Daniel Ladero, ki bi ga moral Powell nokavtirati, a od borbe ni bilo nič, pravi Nedoh.

“Ko sem na ogrevanju gledal to borbo, me je naravnost razburilo. Ladero ni dober borec stoje, je rokoborec in to, da ga Powell ni mogel zaključiti, je naravnost žalostno. Kot sem rekel, samozavesti mu ne manjka, promocija PF , ki ga res potiska v ospredje, mu je stopila v glavo, a vsega skupaj bo hitro konec v Dublinu. Na zadnjih dveh borbah ni pokazal nič,” je v končno zmago prepričan slovenski lahkotežkaš.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

Kmalu bo začel priprave za zadnji korak

Če je imel med dogodkoma v Newcastlu in Parizom vmes dolg premor, zdaj veliko počitka ne bo, priprave na finale v Dublinu se bodo začele že čez nekaj tednov. “To mi po eni strani kar ustreza. Ni enostavno toliko časa čakati, zato se že veselim, da zagrizem v delo. Pričakujem, da bom še boljši. Prepričan sem, da ni meje, ko si povsem zadovoljen, vsak trening želim biti le boljši in boljši in nič drugače ne bo tokrat,” je napovedal Nedoh in Angležu tako kot vsem do zdaj obljubil pekel.

Prvič pričakuje bolj naelektreno vzdušje, a že komaj čaka

“Vem, da bo ta dvoboj drugačen, kot sem jih imel do zdaj. Zna biti, da se bo pred dvobojem veliko govorilo. Zna biti, da bo to moj prvi dvoboj s ‘trash-talkom’ in že komaj čakam. Po tem, kar je videl v Parizu, mu zagotovo ni prijetno. Saj ni neumen, da ne vidi, kako stvari stojijo. Govoril je, kako me bo nokavtiral, a nima ničesar, kar bi podkrepilo te besede,” se dvoboja z Angležem že veseli Primorec.

Jakob Nedoh
Foto: Uroš Skaza

“Resnično sem vesel, da se je uvrstil v finale. Glede na to, kako ga promovirajo in iz njega delajo zvezdo, že komaj čakam, da ustavim vse to in ga postavim na realna tla. Tako njega kot vse, ki ga kujejo v nebo,” je še dodal.

Po Dublinu že jasno začrtana pot

Nedoh je prepričan, da bo v Dublinu pobral 100 tisoč dolarjev denarne nagrade, nato pa si želi še več. Načrti za prihodnost so že postavljeni.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Jose Peñuela (Ymir)

“Imel sem dve možnosti. Lahko bi šel tudi drugo leto na to evropsko turnejo in v boj za 100 tisoč ter bil za vsako borbo še malce bolje plačan, lahko pa gremo v lov za milijon dolarjev. Odločili smo se za drugo možnost, da se prihodnje leto odpravimo v ZDA in pokažemo svojo vrednost tudi čez lužo. V moji kategoriji so nekaj borcev ujeli na dopingu, kar je ravno prav, da se lotimo tudi tega projekta,” je načrte za prihodnost razkril Nedoh.

“Ko vidiš vse to, veš, da nekaj delaš prav”

Prihaja iz Kopra, kjer so ga someščani podprli s spremljanjem dvoboja na velikem platnu. Zbralo se je veliko ljudi, gorele so bakle, kot na nogometni tekmi, posnetki spremljanja in navijanja pa so prišli tudi do Nedoha, ki se je vsem iz srca zahvalil.

Jakob Nedoh
Jakob Nedoh in Tomi Šude Foto: Jose Peñuela (Ymir)

“Vse skupaj je organiziral moj zelo dober prijatelj. Vsi so lahko kupili tudi majice v znak podpore, zbralo pa se je okoli 150-200 ljudi. Vzdušje je bilo neverjetno. Ko to vidiš, veš, da nekaj delaš prav. Zbrali so se ob 19. uri, moja borba je bila ob nekaj pred 23. uro, skratka res noro navijanje. Hvala vsem, upam, da bo tako tudi v prihodnje, sam pa bom poskrbel za nove zmage,” je za konec pogovora obljubila Gorila, ki ima vse več pristašev. Ne le v Sloveniji.

Kot smo že zapisali, Jakob Nedoh (7-1) se bo 8. decembra na finalu evropske turnirje PFL v Dublinu udaril Angležem Simoneonom Powellom (9-0). Zmagovalec bo v žep pospravil 100 tisoč dolarjev.