Promotor Furyja: Ngannou nevarnejši od Whyta in Chisore

SK Fight 29. Sep 202320:01 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: xKarlxNewton/SPPxSportxPressxPhox

Neporaženi prvak težke kategorije Tyson Fury je v ringu nazadnje stal lanskega decembra, ko je brez večjih težav s prekinitvijo v deseti rundi premagal Dereka Chisoro, njegov naslednji nasprotnik pa bo nekdanji UFC prvak Francis Ngannou.

Med čakanjem na obračun z Oleksandrom Usykom za naslov absolutnega vladarja težke kategorije, se je Tyson Fury obrnil novim izzivom naproti in sprejel borbo proti Francisu Ngannouju. Čeprav Fury 28. oktobra v Savdski Arabiji ne bo branil naslova svetovnega prvaka po verziji WBC, bo borba nedvomno požela ogromno zanimanja.

Da je pred nami pravi boksarski spektakel, je prepričan tudi legendarni Bob Arum, ki skrbi za kariero Furyja. Britanca, tako Arum, proti nekdanjemu UFC prvaku čaka težje delo kot proti Dereku Chisori in Dillianu Whytu, ki sta bila njegova zadnja nasprotnika.

“To bo za Tysona Furyja nedvomno bolj nevarna borba! Ngannou udarja bolj močno od Chisore in Whyta in predstavlja večjo nevarnost od obeh omenjenih boksarjev. Ko ste v ringu z boksarjem s takšnim udarcem, a niste v optimalni formi, ste lahko hitro nokavtirani,” ocenjuje Arum in dodaja: “Ngannou je borec s sijajnim udarcem, bržkone najboljšim v zgodovini UFC-ja. To bo res zanimiva borba, ki jo bo zabavno gledati.”

Spektakel z Usykom vendarle zapečaten?

Petkov večer je boksarski svet pretresla novica, da naj bi Fury in Usyk vendarle sklenila dogovor za dolgo pričakovan obračun. Po informacijah naj bi se Britanec in Ukrajinec pomerila 23. decembra.