“Joshua bo pripravljen na vse, kar zmore Fury.“

Drugi športi 16. Mar 202113:01 0 komentarjev
Anthony Joshua
Al Bello/Getty Images

V ponedeljek je postalo uradno, da bomo vendarle dočakali najbolj pričakovan dvoboj v super težki kategoriji v 21. stoletju. V ring bosta stopila Anthony Joshua in Tyson Fury, eden izmed trenerjev Joshue Joby Clayton pa je v pogovoru za Sky Sports že razkril, kako se njegov varovanec pripravlja na spopad stoletja.

Britanska boksarja sta podpisala pogodbo za dve borbi, ki se bosta odvili v letu 2021. Organizatorji še niso razkrilih točnih datumov in pa kraja, kjer bosta borbi potekali.

Nikoli ni prezgodaj za začetek priprav na borbo. Trenutno pripravljamo osnovno strategijo za začetek priprav. Pripravili se bomo na vse, kar lahko Fury v borbi naredi. Vem, da lahko Joshua, ko je na svojem vrhuncu, v težave spravi vsakega borca. Joshua odlično dela, trdo trenira in je trenutno v zares super momentu svoje kariere. Komaj čakam, da vidim, kje bo čez nekaj mesecev. Sam se držim pregovora – trenerji morajo boksarje pripraviti, da trenirajo, šampione pa zaustaviti, da se odpočijejo,” je povedal Joby Clayton.

Joshua dela po načrtu, da postane absolutni šampion. Všeč mi je, kako napreduje in kako trdo gara. Fury je fantastičen, a mu bo Anthony vseeno odčital lekcijo. Priprave torej že potekajo, prepričan pa sem, da je enako tudi v Furyjevem štabu,” je dodal promotor Joshue Eddie Hearn.

31-letni Joshua je v svoji karieri na 24 obračunu 22-krat slavil z nokavtom in samo enkrat izgubil (Andy Ruiz Jr.). Medtem je 32-letni Fury po 31 borbah še neporažen. 21-krat je zmagal z nokavtom, en dvoboj pa se je končal z remijem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!