Joshua bo stavil na Usyka

SK Fight 5. Jan 202411:02 0 komentarjev
Oleksandr Usyk Anthony Joshua
Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Ljubitelji boksa že z nestrpnostjo pričakujejo 17. februar, ko se bosta na spektaklu v Savdski Arabiji za naslov absolutnega prvaka težke kategorije pomerila Tyson Fury in Oleksandr Usyk.

Kdo po več kot dveh desetletjih na eminentni listi nasledil Lennoxa Lewisa in pod eno streho združil vse najpomembnejše pasove v težki kategoriji, bomo izvedeli čez dober mesec dni. Številni strokovnjaki v vlogo favorita postavljajo Tysona Furyja, ki ima v primerjavi z Oleksandrom Usykom prednost v višini in moči.

Ukrajinec na drugi strani verjame v svoje kvalitete, ki jih je potrdil tudi v dveh obračunih z Antohnyjem Joshuo, katerega je dvakrat premagal in v vseh aspektih zasenčil zvezdnika iz Otoka.

“Težko je izbrati favorita v borbi med Furyjem in Usykom,” meni Joshua in dodaja: “Boril sem se proti Usyku. Gre za izjemnega borca in mislim, da ima okoli sebe sijajno ekipo. Vi pa ste tako dobri, kot je dobra vača ekipa, Usyk pa je obkrožen s sijajnimi ljudmi. Po najinih borbah sem ga še naprej preučeval in to še vedno počnem.”

Čeprav Joshua ne skriva, da je vse prej kot navdušen nad obnašanjem Furyja v ringu in predvsem izven njega, to ni odločilni razlog, da bo v težko pričakovanem obračunu titanov stavil na Usyka. “Usyk bo zmagal. Ima izkušnje, sijajno ekipo in se odlično znajde v ringu. On je vrhunski borec,” je še dodal Joshua.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!