Jurišića v debiju za KSW čaka ruski nokavter

Drugi športi 8. Jan 202112:11 0 komentarjev
print screen

Najboljši slovenski MMA borec Uroš Jurišić je po dolgem čakanju le dočakal točen datum debija v poljski organizaciji KSW. Njegov prvi nasprotnik bo neporaženi Rus Shamil Musaev.

Potem ko je KSW v sredo tudi uradno potrdil, da je njegov “roster” okrepil Uroš Jurišić, so Poljaki samo dan kasneje odkrili, kje in proti komu bo najboljši slovenski MMA borec doživel svoj debi. Prvi nastop v poljski organizaciji s celotnim imenom Konfrontacja Sztuk Walki Jurišića čaka že 30. januarja, kjer se bo pomeril z Rusom Shamilom Musaevim.

Musaev šteje 26-let in prihaja iz Moskve. V KSW-ju je nastopil samo enkrat in takrat navdušil občinstvo, saj je po dobri minuti s krožnim udarcem z roko nokavtiral Gregorza Szulakowskega. Rus ima v statistiki vpisanih 13 zmag (kar osem z nokavtom, dvakrat je nasprotnika prisilil k predaji, trikrat pa je slavil po odločitvi sodnikov) brez poraza.

Tudi Jurišić v profesionalni karieri še ne pozna poraza. Zadnjo od enajstih zmag je vpisal lanskega oktobra, ko je na Bellatorju 247 navdušil proti Walterju Gahadzi. Jurišić je trenutno na pripravah v Srbiji, pred tem pa je v Sloveniji svojo tehniko izpopolnjeval tudi pod budnim očesom najboljšega slovenskega boksarja vseh časov Dejana Zavca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!