Khabib: Vse bi preživel, samo poraza proti McGregorju ne

SK Fight 2. Jul 202220:58 0 komentarjev
Photo by Harry How/Getty Images
Photo by Harry How/Getty Images

Nekdanji vladar lahke kategorije v UFC-ju Khabib Nurmagomedov je bil ob robu UFC 276 sprejet v Hišo slavnih. Dagestanec se je ob tem spomnil nekaterih najpomembnejših trenutkov v svoji karieri.

Khabib Nurmagomedov se je v daljšem govoru “sprehodil” skozi svojo uspešno kariero, nekaj besed namenil tudi pokojnemu očetu, pozabil pa ni niti borbe, ki je v številnih pogledih zaznamovala njegovo športno pot.

“To se je zgodilo v tej dvorani 6. oktobra leta 2018, to je bila največja borba v zgodovini mešanih borilnih veščin. Srečen sem, ker sem zmagal v tej borbi. Sprejel bi poraz v kateremkoli drugem dvoboju, toda ne v tem,” je dejal Nurmagomedov, ki je imel v mislih seveda obračun proti Conorju McGregorju.

Khabib je na omenjenem borilnem spektaklu pod imenom UFC 229, za katerega so prodali 2,4 milijona PPV (plačaj in glej), do zmage proti Ircu prišel v četrti rundi po zaslugi “submissiona” (neck crank).

Dagesatenc je kariero končal brez poraza (29-0), kar 13 zmag je nanizal v UFC-ju. Skupno je trikrat ubranil naslov prvaka lahke kategorije, zadnjič leta 2020, ko je v drugi rundi s “submissionom” (triangle choke) premagal Justina Gaethjea. Nurmagomedov je nato držal obljubo, ki jo je dal svoji materi, sklenil kariero in se posvetil vodenju svoje MMA organizacije Eagle FC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!