Kličko iz vojne vihre: Želel sem izzvati Furyja

SK Fight 20. Maj 202212:58 0 komentarjev
Vladimir Kličko Tyson Fury
Foto: Guliver Image

Nekdanji svetovni boksarski prvak Vladimir Kličko je težki kategoriji vladal do leta 2015, ko ga je v Düsseldorfu zaustavil Tyson Fury.

Tyson Fury je nato nanizal še sedem zmag ob enem neodločenem izidu in se po zmagi proti rojaku Dillianu Whyteu šele kot drugi svetovni prvak v zgodovini težke kategorije poslovil kot neporažen.

Čeprav je Britanec napovedal umik iz profesionalnega boksa, mu ponudb ne manjka. Med drugim je z boksarjem iz Manchestra želel boksati tudi njegov nekdanji nasprotnik Vladimir Kličko, ki je trenutno sredi vojne vihre v rodni Ukrajini.

“Gledal sem Furyja, kako je govoril, ker je premagal Whyte in pomislil sem, da nanj naslovim tvit ‘Zadnji ples?’. O se želi posloviti. Že pred časom bi morala imeti revanšo in še vedno občasno razmišljam o temu. Vseeno sem sedaj v nekem drugem svetu in nad vsem je veliko vprašanje. Sanjam, da postanem najstarejši svetovni prvak v zgodovini težke kategorije,” je razkril 46-letni Kličko, ki je pred porazom proti Furyju nanizal 22 zmag zapored in je bil tudi proti Britancui absolutni favorit na vseh stavnicah.

Klička je slabi dve leti kasneje na Wembleyju premagal še Anthony Joshua in zapečatil njegovo športno pot. Ukrajinec je v karieri zbral 64 zmag (53 s KO) ob petih porazih (premagali so ga še Ross Puritty, Corrie Sanders in Lamon Brewster).

Najstarejši svetovni prvak v težki kategoriji ostaja legendarni Američan George Foreman. Veliki George, ki je v slovitem dvoboju The Rumble in the Jugnle v Kinšasi izgubil proti enemu in edinemu Muhammadu Aliju, je leta 1994 pri 45-letih nokavtiral rojaka Michaela Moorerja in postal prvak po verzijah IBF in WBA, naslov pa nato v rokah držal vse do leta 1997, ko je štel več kot 48 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!