Konec poletja “sestanek z zgodovino”

Oleksander Usyk Anthony Joshua
Foto: AP Photo/Frank Augstein, File

Povratni dvoboj Oleksandra Usyka in Anthonyja Joshue bo na sporedu 20. avgusta v Savdski Arabiji. Ukrajinec bo branil naslov svetovnega prvaka po štirih različnih verzijah.

Oleksandr Usyk je boksarski svet dobesdno šokiral lanskega septembra, ko je premagal Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Britanec bo priložnost za maščevanje za drugi poraz v karieri dobil konec poletja v Savdski Arabiji, kjer je konec leta 2019 premagal Andyja Ruiza Jr., ki je nekaj mescev prej v New Yorku poskrbel za njegov prvi poraz.

Nekaj časa se je namigovalo, da zaradi vojne v Ukrajini do borbe ne bo prišlo tako hitro, vendar je 35-letni Usyk dobil posebno dovoljenje, s katerim je marca lahko zapustil svojo domovino in se popolnoma osredotočil na trening za povratni dvoboj proti štiri leta mlajšemu nasprotniku.

Borbo z uradnim imenom “Rage On The Red Sea” (Bes na Rdečem morju) bo gostila Džeda.

“Imam cilj, z božjo pomočjo bom končal misijo,” je ob tem dejal še neporaženi Usyk, medtem ko je Joshua borbo označil za svoj “sestanek z zgodovino”: “Srečen borec je nevaren borec, jaz pa sem najsrečnejši in najbolj motiviran v karieri.”