Konec tedna v Ljubljani spet taekwondo na najvišji ravni

SK Fight 15. Sep 202216:38 0 komentarjev
Ivan Trajković, foto: Guliverimage.

Ljubljanska dvorana Tivoli bo konec tedna gostila tekmo svetovnega pokala v taekwondoju. Vrhunec dogajanja bo skoncentriran na nedeljo, ko bodo na vrsti članske borbe, tudi s široko slovensko udeležbo. Slovenski tabor napoveduje boj za odličja.

“Zbrali smo prijave okrog 640 tekmovalcev iz 51 držav, med njimi tudi reprezentance Kitajske, Velike Britanije, Hrvaške in Srbije ter številne druge kakovostne posameznike,” je razkril predsednik taekwondo zveze Zlatan Ranđelović. Med drugim bo v Ljubljani, ogled tekem je brezplačen, več kot 10 nosilcev olimpijskih kolajn.

Glavni slovenski kandidati za visoka mesta so olimpijec Ivan Trajković, nosilec odličja z EP Patrik Divković in letošnji dobitnik kolajne na mladinskem evropskem prvenstvu Domen Molj.

Ivan Trajković, foto: Guliverimage.

“Vesel sem, da se tekma po dveh letih in pol premora vrača v Ljubljano. Sam se v borišče vračam po seriji poškodb. Te so zdaj zaceljene, manjka pa mi tisti pravi tekmovalni občutek, da se vrnem tja, kjer sem bil,” je pred tekmo v Ljubljani povedal Trajković in razkril, da je bil med rehabilitacijo tudi na berglah in da kar tri mesece ni treniral. Zdaj pa je po njegovi oceni zadnji čas, da se vnovič vrne v kvalifikacijsko tekmo za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

“Na tekmo v Ljubljani imam zelo lepe spomine, saj sem tukaj osvojil prvo člansko zlato kolajno. Vem, da branim naslov z zadnje tekme, a bo tokrat zelo težko, saj je konkurenca v Tivoliju najmočnejša doslej,” pa dodaja Divković.

Patrik Divković Foto: WTF Slovenija

Domen Molj bo v prvi vrsti nabiral izkušnje. “Zame je to prvi članski nastop. Sezona do zdaj je bila zelo dobra. Osvojil sem kolajno na mladinskem evropskem prvenstvu, pa nato na sredozemskih igrah, na članskem evropskem prvenstvu sem bil peti, zdaj pa se pripravljam na evropsko prvenstvo do 21 let in svetovno prvenstvo. Tudi ta tekma je pripravljalna, zame pa bo letos najpomembnejše EP do 21 let.”

Trener Jure Pantar pa je razkril, da bo na članski tekmi nastopilo 10 reprezentantov. Tekma pa sodi v sklop priprav na svetovno prvenstvo, ki ga bo novembra gostila Guadalajara v Mehiki.