Trajkoviću po izenačenem boju do brona zmanjkala ena točka

Slovenci na OI 27. Jul 202113:10 > 14:21 0 komentarjev
Ivan Trajković, foto: Guliverimage.

Slovenski taekwondoist Ivan Trajković je se je skozi repasaž v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kilogramov prebil do dvoboja za bronasto medaljo, a ga nesrečno izgubil s 4:5 proti Južnokorejcu Kyo-don Inu.

Trajković je dvoboj začel napadalno, a so vsi njegovi udarci zgrešili cilj. V enem od udarcev je Korejec tudi staknil poškodbo, a se je po bolečini pobral in vpisal edine tri točke v prvi rundi.

Korejec se je v nadaljevanju odlično branil in Trajkoviću ni dovolil, da bi mu uspelo zadati kakšen udarec za točko. Po zdrsu in padcu je dodatno točko dobil Kyo-don in povedel za štiri točke.

V tretji in zadnji rundi je slovenski taekwondoist šel v popoln napad. Po kazni za Korejca je vpisal tudi prvo točko. Nato je zaostanek še znižal z udarcem v telo. Poskušal je do konca, a ni uspel zadati udarca v glavo, ki bi mu prinesel tri točke. Dve točki je še zmogel, ne pa tudi treh. Izgubil je s 4:5 in tako ostal brez preobrata in s tem tudi brez medalje.

Pot do dvoboja za bron

Trajković je v današnji uvodni tekmi zanesljivo s 26:5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona, v četrtfinalu pa je moral priznati premoč prvemu favoritu Rusu Vladislavu Larinu. Ker pa se je prvi nosilec pozneje uvrstil v finale, je Slovenec ostal v boju za odličja in dobil možnost repasaža. Slovenec je to priložnost izkoristil in premagal nosilca zastave Tonga, Taufatofuo.

Trajković, ki je bil na igrah v Londonu 2012 enajsti, je bil boljši skozi celoten dvoboj repasaža, že po prvem delu je vodil s 6:0, enkrat mu je uspel tudi udarec v glavo.

Tudi v nadaljevanju je bil tekmec v povsem podrejenem položaju in Slovenec je slavil z 22:1.