Legendarni boksar ne bo predsednik Filipinov

SK Fight 13. Maj 202214:43 0 komentarjev
Manny Pacquiao
Foto: xMaverickxAsiox

Eden od najboljših boksarjev vseh časov Manny Pacquiao je bitko za predsednika Filipinov končal na tretjem mestu in že priznal poraz, čeprav je bil vse do konca med glavnimi favoriti za zmago.

Pred začetkom volitev je bil Manny Pacquiao med glavnimi favoriti za zmago na predsedniških volitvah v državi, v kateri živi skoraj 110 milijonov prebivalcev. Čeprav je končal na tretjem mestu, je nekdanji boksarski zvezdnik dobil manj glasov od pričakovanj.

Pacquiao je v torek zvečer po lokalnem času priznal poraz, potem ko je dobil 6,86 odstotka glasov (3,6 milijona). Zmagovalec volitev bo najverjetneje Ferdinand Bongbong Marcos Jr., sin nekdanjega diktatorja Marcos Sr.

“Narod je povedal svoje. Sedaj se bom posvetil ohranjanju miru in blaginje. Čeprav sem izgubil to bitko, se nadejam, da bo narod Filipinov iz vseg skupaj izšel kot zmagovalec,” je ob porazu dejal Pacquiao.

Filipinski boksarski zvezdnik (62-8-2, 39 KO) je prvi naslov svetovnega prvaka osvojil že leta 1998, tekmoval pa je vse od muha kategorije (do 49 kg) do lahko-srednje (do 69,9 kg). Še danes je edini boksar v zgodovini, ki je bil svetovni prvak v osmih različnih težnostnih kategorijah.

Pacquiao je v ringu zadnjič stal lanskega avgusta, ko je v Las Vegasu izgubil proti Kubancu Yordenisu Ugasu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!