Legendarni “Cowboy” ima dovolj

SK Fight 4. Jul 202215:15
Donald "Cowboy" Cerrone
Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Legendarni MMA borec Donald "Cowboy" Cerrone je napovedal konec kariere. Američan je v oktagon zadnjič stopil minuli konec tedna na UFC 276.

Donald “Cowboy” Cerrone je kariero sklenil s porazom, potem ko ga je samo leto mlajši Jim Miller premagal v prvi rundi z davljenjem (giljotina).

“Ne maram več tega športa. Postal bom filmska zvezda,” je dejal popularni “Cowboy”. Američan je razkril, da je odločitev o koncu kariere sprejel med UFC 276, saj se je prvotno želel še dvakrat vrniti v oktagon, a je nato spremenil svojo odločitev. Cerrone kariero končuje z razmerjem zmag in porazov 36-17, vendar v zadnjih sedmih nastopih ni okusil slasti zmage.

Američan je bil med letoma 2007 in 2010 član organizacije WEC, ki se je nato združila z UFC-jem. V največji svetovni MMA organizaciji je zbral impresivnih 23 zmag, s čimer je na drugem mestu večne lestvice. Med navijači ima kultni status, ki si ga je pridobil s svojo atraktivnostjo. Kar 18-krat v karieri je dobil bonus za borbo večera, s čimer se lahko pohvali samo še Brazilec Charles Oliveira.

Komentari

Vaš komentar