Mamica z davljenjem šokirala svet

Drugi športi 13. Dec 202110:10 4 komentarji
Julianna Peña je postala prva mamica, ki je postala prvakinja v največji MMA organizaciji UFC. Foto: Instagram/Julianna Pena

Minulu konec tedna smo v Las Vegasu videli eno največjih senzacij v zgodovini borilnih športov. Venezuelka z ameriškim potnim listom Julianna Peña je na dogodku UFC 269 z davljenjem v drugi rundi šokirala brazilsko levinjo Amando Nunes, ki poraza ni poznala norih sedem let.

Pred predzadnjo borbo borilnega spektakla v Las Vegasu praktično ni bilo duše na tem svetu, ki bi pričakovala, da lahko Peña ogrozi prvakinjo kar v dveh težnostih kategorijah UFC (bantamska, peresna), a Brazilka je stopila na mino in v drugi rundi senzacionalno izgubila po davljenju izjemne Venezuelke.

Peña je na začetku druge runde zadela nekaj čistih udarcev, posel pa dokončala s parterno tehniko, kjer je prava mojstrica. “V MMA moraš biti dober v vseh tehnikah, udobno se počutim povsod,” je na očitke, da se zna boriti le na tleh, odgovorila 32-letna borka.

Reakcija večine ljubiteljev MMA po celotnem svetu po senzaciji v Las Vegasu:

Po zmagi še sama ni mogla verjeti

“Premagati tako veliko borko, kot je Amanda, ki je toliko naredila za ta šport, je nekaj, kar za zdaj ne dojemam prav dobro,” je po zmagi dejala presrečna Julianna.

Dvoboj se je zaključil z davljenjem v drugi rundi:

Nunesova izgubila po 12 zaporednih zmagah

Brazilka je po letu 2014 izgubila svoj prvi dvoboj, petega skupno in drugega v karieri po prekinitvi sodnika. Prvi poraz z davljenjem je doživela na svojem prvem dvoboju med profesionalkami proti Ani Marii že davnega leta 2008.

Amanda Nunes je priznala, da ni bila prava, a svojim navijačem sporoča, da se bo vrnila še močnejša. Foto: AP Photo/Chase Stevens

“Vedela sem, da je borka, da se ničesar ne boji in gre naprej, tudi, ko prejme udarec. Sama nisem bila prava. Še vedno delam na nekaterih stvareh, ki jih želim izboljšati. Nemudoma se bom vrnila v telovadnico in začela trenirati,” 33-letna brazilska šampionka, ki je med drugim pred petimi leti končala kariero tisti čas najbolj smrtonostne ženske na svetu Ronde Rousey.

“Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči. Trdo sem trenirala, a … Čestitke Julianni, res je prava borka. Ne preostane mi drugega, kot da se vrnem na treninge in se vrnem močnejša,” je dodala Nunesova.

Venezuelka je šokirala borilno javnost. Foto: AP Photo/Chase Stevens

Povratni dvoboj? “Pripravljena sem”

Šokirani novinarji so zmagovalko po koncu zasuli z vprašanji, če bo Brazilki ponudila povratni obračun. Sama ne vidi v tem nobenih težav. Pozdraviti mora le poškodovano oko.

“Prosta sem že naslednji mesec, karkoli bodo predlagali, ne bom delala težav, pripravljena sem. Če bo želela še enkrat, ni problema,” je jasna presenetljiva zmagovalka, ki je poskrbela za eno največjih presenečenj v UFC v celotni zgodovini tega športa. Ni pa to edina možnost, z veseljem bi se še enkrat pomerila z borko iz Kirgizije Valentino Ševčenko ali Nizozemko Germaine de Randamie. Proti obema je v preteklosti izgubila.

Pred tremi leti postala mama,  zdaj je prvakinja

Še pred povratno borbo pa si bo Julianna vzela nekaj odmora in preživela nekaj kvalitetnega časa s svojo hčerko, ki jo je rodila pred tremi leti. Postala je prva mamica, ki je postala prvakinja v UFC.

“UFC mora uvesti nov pas, recimo, najbolj nevarna mamica na svetu, sem prva prva prvakinja po rojstvu otroka,” je ponosno povedala.

Zmago slavila s hčerko v naročju:

Njena 11. zmaga v karieri

Peña je svojo profesionalno pot začela leto kasneje kot Nunesova, leta 2009. Zanjo je bil dvoboj v Las Vegasu 15 v karieri, ima 11 zmag in štiri poraze. Najbolj znani MMA organizaciji UFC se je priključila leta 2013, njen rezultatski semafor pa pravi sedem zmag, dva poraza.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje