Dvoboj prekinjen: grozljiva poškodba Conorja McGregorja

Drugi športi 11. Jul 20216:38 > 7:43 1 komentar
Foto: AP Photo/John Locher

Američan Dustin Poirier je še drugič v pol leta premagal prvega zvezdnika UFC Conorja McGregorja. Dvoboj se je v T-Mobile Areni v Las Vegasu končal že po prvi rundi, saj je Ircu počila kost. McGregor je obsedel na tleh, sodnik pa je naznanil konec borbe in zmago po zdravniški prekinitvi prisodil Američanu.

McGregor je bil odločen, da se na njunem tretjem obračunu maščuje za januarski poraz v Abu Dabiju. Irec je glavno borbo večera na UFC 264 začel odločno z dvema krožnima udarcema z nogo, nekajkrat je tudi močno Porierja brcnil v stegno, a na sredini prve runde se je tehtnica preselila na tla, kjer je imel več pobude Američan.

Grozljiva poškodba Conorja McGregorja:

Ko smo že mislili, da je Irec preživel prvo rundo …

Poirier je lepo mučil in zadajal udarce irskemu borcu, a ko smo že mislili, da bo McGregor preživel, se je zgodilo nekaj, kar ni nihče pričakoval. Ircu nekaj sekund pred koncem prve runde nesrečno stopil nazaj, noga pa mu je tako grdo klecnila, da mu je na koncu pod težo telesa počila tudi golenica. Težko pričakovanega obračuna je bilo tako konec, sodnik je vse skupaj prekinil, s tehničnim nokavtom (prekinitev zdravnika) pa se je nove zmage veselil Američan.

Dustin Poirier je še drugič v pol leta utišal zloglasnega Irca. Foto: AP Photo/John Locher

Utišal ga niti zlom noge

“Ni še konec. Tvoja žena mi piše sporočila, …,” se je kljub hudim bolečinam po zlomu noge drl McGregor, ki ni bil navdušen, da so zmago prisodili Američanu. Zahteval je “no contest”, a ga sodniki niso upoštevali. Irec je pred borbo zanimivo ves čas poudarjal, da bodo Američana iz oktagona odnesli na nosilih, na koncu pa se je to zgodilo njemu.

Slavje po zmagi:

“Karma ni pras***, je le ogledalo. Premagal sem ga,” je po novi zmagi nad McGregorjem dejal Poirier, ki si je po novi zmagi priboril borbo za pas v lahki kategoriji, ki je trenutno v lasti Brazilca Charlesa Oliveire.

“Bog vedno premaga zlo. Zelo sem vesel za Dustina, upam, da konec leta prideš do pasu,” je zmago Američana pozdravil tudi upokojeni Habib Nurmagomedov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje