Nenavadne težave hrvaškega boksarja: Vsi bežijo od njega

SK Fight 4. Feb 20229:07 0 komentarjev
Filip Hrgović
Foto: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire

Hrvaški boksar Filip Hrgović že nekaj časa velja za naslednjo "veliko stvar" težke kategorije, vendar v zadnjih nekaj nastopih ni imel doraslega nasprotnika, zato se številni vse pogosteje sprašujejo, kdaj sledi borba z dokazanim imenom v svetu boksa.

Filip Hrgović je trenutno tretji izzivalec verzije IBF, a težave je v tem, da trenutno ni boksarja iz samega vrha, ki bi se bil pripravljen pomeriti z “El Animalom”.

Kubanec Luis Ortiz je borbo zavrnil zaradi poškodbe, Novozelandec Joseph Parker trdi, da se borba proti Hrgoviću zanj ne izplača, Anthony Joshua čaka Oleksandra Usyka oziroma Tysona Furyja, Joe Joyce ima prav tako težavo s poškodbo, Agit Kabayel pa že dogovorjen obračun z veteranom Marcom Huckom za naslov evropskega prvaka.

Francoz Tony Yoka, ki je Hrgovića zaustavil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, je predstavljal realno možnost, a se je moral zaradi pogodbe z Martinom Bakolejem tudi on umakniti.

Kot poroča dobro obveščeni novinar Dan Rafael, sta Hrgovića zavrnila tudi nekdanji svetovni prvak Andy Ruiz Jr. in Murat Gassiev, številka pa bi se v prihodnosti lahko še povišala. V krogu morebitnih nasprotnikov se omenjata tudi Kitajec Zhang Zhilei in Demsey McKean, ki pa bi ju težko imeli za člana same smetane težke kategorije.

Hrgović je na olimpijskih igrah v Riu osvojil bron, v profesionalnem ringu pa ob 14 zmagah (12 s KO) še ne pozna poraza. Zagrebčan je v ringu zadnjič stal lanskega decembra, ko je s tehničnim nokavtom v tretji rundi premagal Emirja Ahmatovića, nemškega boksarja rojenega v Srbiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!