Nov poraz bi pomenil konec kariere za Joshuo

SK Fight 13. Jan 202312:48 0 komentarjev
Oleksandr Usyk v Anthony Joshua
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Eddie Hearn napoveduje, da se bo Anthony Joshua v letu 2023 vrnil v sam vrh težke kategorije, a se prav tako dobro zaveda, da bi nov poraz pomenil konec kariere za britanskega zvezdnika.

Anthony Joshua naj bi se po dveh porazih proti Oleksandru Usyku na zmagovite tirnice poskušal vrniti v borbi z nižje rangiranim boksarjem.

V primeru zmage bi si okrepil samozavest, skočil na rang lestvici, v nasprotnem primeru pa bi poraz pomenil katastorofo, najverjetneje tudi konec kariere.

“AJ želi letos veliko borbo. Zelo enostavno bi se bilo dogovoriti za borbo, ki ima smisel. To je revanš proti Dillianu Whytu,” je dejal Eddie Hearn in dodal, da bi do borbe Joshua vs. Whyte lahko prišlo julija: “Glede na to, da se AJ bori aprila, Dillian pa verjetno tudi tam nekje, bi do tega velikega britanskega obračuna v težki kategoriji lahko prišlo poleti.”

Hearn je med možnimi nasprotniki omenil tudi Deontaya Wilderja in Andyja Ruiza. “Samo v primeru, da boksa v največjih borbah, lahko služimo ogromen denar. Želim početi stvari, ki so dobre za njegovo kariero, toda prav tako ga želim gledati v velikih borbah. Kot prvo, AJ želi sodelovati v velikih borbah, kot drugo pa vsi želimo zaslužiti denar.”

“Zelo sem srečen, ker bo AJ boksal aprila, da se vrne na zmagovito pot. Želim videti boljšega Joshuo z novo ekipo. Res sem vznemirjen. Pred Anthonyjem je ključni dvoboj, kajti poraz pomeni, da je vsega konec,” se Hearn zaveda realnosti in dodaja: “To bi bil tretji zaporedni poraz, a če bo dober in se bo vrnil z nokavtom v polni dvorani, bi lahko rekli: ‘Vrnili smo se.’ Komaj čakam na ta trenutek, rad imam, ko nas pritisnejo ob zid. To je eden od najboljših trenutkov za AJ-a. On bi se znova boril proti Usyku, toda sedaj je o tem težko govoriti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!