Pacquiao se vrača: Proti Spencu za naslov, a tu je še Conor

Drugi športi 12. Jan 202117:25
Steve Marcus/Getty Images
Steve Marcus/Getty Images

Filipinec Manny Pacquiao, edini boksar v zgodovini, ki je bil svetovni prvak v osmih kategorijah in je še vedno svetovni prvak v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma) naj bi se po nekaterih informacijah v ring vrnil v letošnjem letu. Pomeril pa naj bi se proti Američanu Errolu Spencu Juniorju.

Errol Spence (30) se je v ring vrnil v začetku decembra, premagal Dannya Garcio in ubranil naslova WBC in IBF. Pred tem je bil odsoten več kot eno leto zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči.

“Spence je zame prepočasen, morda celo počasnejši od Keitha Thurmana, a vseeno bo to dober dvoboj. Moji možnosti sta Spence in Conor McGregor. Želel bi se v ringu srečati z borcem, ki nastopa v MMA. Načrt je, da veliki del prihodka od dvoboja namenim žrtvam koronavirusa na Filipinih,” je dejal 42-letni Manny Pacquiao.

PacMan kot je njegov vzdevek v ringu ni nastopil vse od julija leta 2019, ko je premagal Keitha Thurmana in z zmago prišel do pasu prvaka WBA.

Conor McGregor, nekdanji UFC prvak se je že preizkusil v profesionalnem boksarskem ringu, a ga je leta 2017 brez težav premagal Floyd Mayweather.

“Mislim, da je Spence po nesreči ostal brez svojega koraka,” je dejal Sean Gibbs, promotor Pacquiaa.

Manny Pacquiao je leta 1998 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. V profesionalni karieri ima 62 zmag (39 z knock-outom), 7 porazov in 2 neodločena rezultata.

Steve Marcus/Getty Images
Steve Marcus/Getty Images
Komentari

Vaš komentar