Prišel, nokavtiral in izzval McGregorja

SK Fight 28. Feb 202210:14 > 03. Mar 2022 22:51 0 komentarjev
Islam Makhachev
Foto: xLouisxGrassex

Islam Makhachev nadaljuje sijajno serijo v UFC-ju, potem ko je v nedeljo v Las Vegasu na borilnem spektaklu pod imenom UFC Fight Night 202 za deseto zmago v nizu po dobrih treh minutah s tehničnim nokavtom premagal Bobbyja Greena.

Po Khabibu Nurmagomedovu je Islam Makhachev hitro prevzel naziv številke ena med borci iz Dagestana, ki vse bolj opozarjajo nase.

Makhachev tudi po srečanju z Bobbyjem Greenom (borbo je kot zamenjava za poškodovanega Beneila Dariusha sprejel v zadnjem trenutku, čeprav je od njegove zadnje borbe minilo samo 14 dni) ostaja pri enem samem porazu v karieri, katerega mu je v drugi borbi pod okriljem UFC-ja zadal Adriano Martins.

Makhachev proti Američanu ni izgubljal časa, temveč ekspresno opravil s svojim nasprotnikom. Dagestanec je brez večjih težav prišel do rušenja in kontrole v parterju, sodnik pa je borbo prekinil po dobrih treh minutah in seriji njegovih močnih udarcev v nemočnega nasprotnika.

Za Makhacheva je bila to deseta zaporedna in skupno 22 v karieri, s katero se je še približal status prvega izzivalca prvaka lahke kategorije Charlesa Oliveire. Brazilec bo naslov prvaka na UFC 274 branil proti Justinu Gaethjeaju, naslednji pa naj bi priložnost za naskok na naslov dobil ravno Makhachev, ki ne izključuje niti borbe proti nekdanjemu prvaku Conorju McGregorju.

“Razbil bi Conorja”

“Iskreno, ne spominjam se, kdaj je Conor nekoga razbil,” je dejal Makhachev in dodal: “Najprej bi moral nekoga premagati, da bi vedeli, da se je vrnil, nato pa gremo. Zakaj pa ne? Tudi jaz bi se lahko boril proti njemu, razbil bi ga. Za mene bi bila ta borba lažja od te proti Bobbyju Greenu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!