Vrhunska predstava Mateja Mohoriča v Labinu (VIDEO)

Kolesarstvo 29. Sep 202316:49 0 komentarjev

Matej Mohorič je zmagovalec četrte etape dirke po Hrvaški! V težkem in dolgem zaključnem sprintu v Labinu je ugnal vso konkurenco.

Matej Mohorič je hitro sprožil odločilni napad v zaključnem sprintu, ki ga ni mogel držati noben drug kolesar. Najbolj se mu je približal Američan Magnus Sheffield (Ineos), ki je zdaj skupno vodilni kolesar dirke po Hrvaški. Ima le sekundo prednosti pred Venezuelcem Orluisom Aularjem, ki je bil danes tretji.

Za Mohoriča je to šesta zmaga v letošnji sezoni. Na Hrvaškem brani lansko skupno zmago.

Odlično se je odrezal Gal Glivar. Končal je na 11. mestu v času zmagovalca, skupno za vodilnim Sheffieldom zaostaja za 8 sekund. Na jutrišnji etapi bo nosil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Sheffield bo imel na svojih ramenih namreč majico vodilnega, Glivar pa je drugi v seštevku mladih.

Mohorič je po etapi povedal: “Tole zmago posvečam ekipi Bahrain – Victorius. Zavedali smo se, da bo težko v boju za skupno zmago. Sestavili smo se in dobili etapo, nikoli se ne predamo. Ekipa je odpeljala zelo dobro. Na koncu sem šel na polno.

O morebitni bitki za skupno zmago je dodal: “Ne vem, kakšna je bila situacija danes. Še vedno je v vrhu skupnega seštevka veliko sprinterjev. Glede na to, da sem na prvi etapi izgubil skoraj minuto, sem verjetno izven boja za skupno zmago.”

Jutrišnja etapa se začne z 19-kilometrskim klancem s povprečno petodstotnim naklonom. Nato sledi bolj kot ne ravninska trasa do cilja. V nedeljo na zadnji etapi od Samobora do Zagreba možnosti za večje spremembe v skupnem seštevku ne bo.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!