Ruiz Jr. dobil novega (presenetljivega) nasprotnika

SK Fight 15. Apr 202212:15 0 komentarjev
Andy Ruiz Jr. Anthony Joshua
Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire

Med možnimi nasprotniki nekdanjega svetovnega prvaka v težki kategoriji Andyja Ruiza Jr. sta se omenjala tudi Deontay Wilder in Jospegh Parker, toda ameriško-mehiški borec je sprejel borbo proti Tyronu Spongu.

Tyrone Spong je uveljavljeno ime v borilnih športih, a daleč največji pečat je pustil v svetu kicboksa, v zadnjem času pa se poskuša med najboljše prebiti tudi v boksu.

Andy Ruiz Jr. in Spong se bosta pomerila 16. junija v Mehiki na spektaklu, ki ga bo organizirala Triller promocija. Podjetje je bilo v preteklosti specializirano za organizacijo glasbenih dogodkov, konec leta 2020 pa je organiziralo ekshibicijski dvoboj med Mikeom Tysonom in Royom Jonesom Jr.

Spong se je od kicboksa poslovil leta 2014, ko je v obračunu z Gokhanom Sakijem doživel grozljiv zlom noge, kasneje pa se preizkusil tako v boksu kot MMA-ju.

Veliko uspešnejši je bil v boksarskem ringu, kjer je vpisal 14 zmag brez poraza, medtem ko je v MMA-ju po dveh zmagah na začetku letošnjega leta izgubil proti Sergeju Kharitonovu.

Ruiz se je na naslovnice medijev prebil leta 2019, ko je šokiral Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, a nato v povratnem dvoboju s kar nekaj odvečnimi kilogrami izgubil. Ameriško-mehiški boksar se je nato v ring po letu in pol premora vrnil šele ob koncu lanskega leta, ko je premagal Chrisa Arreolo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!