Ruska invazija uničila načrte Fedorja

SK Fight 14. Mar 202212:41 > 12:41
Fedor Emelianenko
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Fedor Emelianenko bo moral zaradi ruske invazije na Ukrajino še nekoliko počakati na zadnjo borbo v karieri, je razkril predsednik Bellatorja Scott Coker.

Fedor Emelianenko je lanskega oktobra na borilnem spektaklu Bellatorja v Moskvi z nokavtom v prvi rundi proti Američanu Timothyju Johnsonu prišel do karierne zmage številka 40.

Scott Coker je kasneje napovedal, da bomo Fedorja vsaj še enkrat videli na delu, ob tem odkril, da bo do borbe skoraj zagotovo znova prišlo v ruski prestolnici oziroma tamkajšnjem slovitem Rdečem trgu, preostale informacije pa so ostale zavite v tančico skrivnosti.

Po napadu Rusije na Ukrajino so vsi načrti do nadaljnega propadli. “To se zagotovo ne bo zgodilo letos v Moskvi. Poslovilna borba Fedorja se v tem trenutku tam ne more zgoditi in iščemo drugo rešitev,” je razkril Coker.

Za spektakel na Rdečem trgu, do katerega naj bi prišlo sredi letošnjega leta, so zeleno luč že prižgali uradniki iz Kremlja, toda …

“Načrtovali smo organizacijo edinstvenega dogodek v Moskvi, ki bi se moral zgoditi na Rdečem trgu. To bi bilo sijajno mesto, na katerem bi najboljšega na svetu pospremili v pokoj,” je dejal Coker in dodal: “Toda sedaj se moramo obrniti naprej in najti drugo mesto, na katerem bi Fedorju lahko organizirali poslovilno borbo. On si zasluži sijajno slovo, toda ne vemo še, kje se bo to zgodilo.”

Komentari

Vaš komentar