Slovenec navdušil na beograjski zlati rokavici

SK Fight 21. Feb 202212:40
Delite:
Luka Rašić
Foto: BZS/Facebook

Minuli konec tedna je Beograd gostil mladinsko Zlato rokavico, na kateri sta slovenske barve zastopala člana Železničarskega boksarskega kluba Maribor Djelon Januzaj in Luka Rašić.

Čeprav samo dva, sta Djelon Jauzaj in predvsem Luka Rašić v srbski prestolnici pustila več kot odličen vtis in potrdila, da gre razvoj slovenskega amaterskega boksa v pravo smer.

Januzaj je sicer ostal brez borbe, saj ni imel nasprotnika v svoji kategoriji, zato pa ja Rašić uspešno premagoval nasprotnike in si z odličnimi borbami priboril mesto v finalu.

Rašića je v finalu čakal srbski prvak Dario Tomić, ki ni izkoristil (v boksu zelo pomembne) prednosti domačega terena. Član mariborskega kluba je pokazal borbenost, predanost boksu in odlično tehniko, za kar je bil nagrajen z zmago, ob tem pa je bil izbran tudi za najboljšega tehničarja celotnega turnirja.

“Luka je skozi cel vikend stopnjeval nivo boksa, iz borbe v borbo je bil boljši, ter dokazal, da ga noben stil boksa ne more presenetiti,” so ob odmevnem uspehu zapisali pri Boksarski zvezi Slovenije.

Kmalu prihaja “nekaj fantastičnega”

Ob tem naj še omenimo, da se je predsednik BZS Robert Reher pred dnevi v Beogradu srečal s predsednikom mednarodne boksarske organizacije IBA Umarjem Kremlyovom. Reher je predsedniku IBA predstavil dosedanje dosežke in dobil zeleno luč za boksarski dogodek kot ga v Sloveniji še ni bilo, so še dodali na BZS.

“Spremljajte nas, saj za vas, boksarske navdušence in našo celotno boksarsko družino pripravljamo nekaj fantastičnega!” ob tem sporočajo iz vrha boksarske zveze.

Komentari

Vaš komentar