UFC prvak cilja na “najboljšega boksarja sedanjosti”

SK Fight 7. Mar 202212:25 0 komentarjev
Canelo Alvarez
Foto: AP Photo/Steve Marcus

V zadnjem času MMA zvezdniki kot po tekočem traku napovedujejo "prestop" v boksarski ring. Potem ko je pred časom takšno namero razkril UFC prvak v težki kategoriji Francis Ngannou, mu je sedaj sledil še prvak velterske kategorije Kamaru Usman.

Kamaru Usman v oktagonu nima prave konkurence. Naslov prvaka je ubranil že petkrat in verjame, da bi bil podobno uspešen tudi v boksu. Usman je v pogovru za TMZ Sports razkril, da obstaja velika možnost, da bi v drugi polovici leta v Mehiki izzval najboljšega boksarja sedanjosti – Canela Alvareza.

Čeprav je Alvarez v bogati karieri premoč priznal samo nepremagljivemu Floydu Mayweatherju, je Usman prepričan, da bi se borba končala z njegovo zmago.

“V letu 2022 bom šokiral svet. Julija bom premagal Leonarda Edwardsa, septembra pa bom zaustavil Canela Alverza. Absolutno vidim sebe kot zmagovalca tega dvoboja. Mnogi ljudje tega ne dojamejo in mislijo, da jaz tega ne morem storiti. Podobno so govorili tudi za Tysona Woodleyja. Prevelik je, ima noavt udarec, hiter je, eksploziven, … Kaj se je nato zgodilo? Dejal sem, da bom dominiral vseh pet rund in to sem tudi storil,” je dejal Usman.

UFC prvak v velterski kategoriji obračun s slavnim Mehičanom vidi tudi kot odlično priložnost za astronomski zaslužek.

“Ob koncu dneva je boks mrtev. Obstajajo res fantastični boksarji, toda boks umira. Prav tako se vsi želijo zabavati. Kdo ne bi želel gledati dvoboj dveh najboljših ‘pound-for-pound’ borcev sedanjosti!? To bo največji honorar, ki ga lahko zasluživa. Razumem, da je Canelo dobro plačan, toda za borbo z menoj bo dobil največje plačilo kadarkoli. Govorimo o devetmestnem številu …,” dodaja Kamaru Usman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!