Usyk o vojni: Prosil sem Boga, da me ne ubijejo

SK Fight 4. Jul 20229:59 0 komentarjev
Oleksander Usyk
Foto: AP Photo/Frank Augstein

Ob začetku ruske invazije na Ukrajino se je nemalo vrhunskih ukrajinskih športnikov odločilo za povratek v domovino, kjer so se aktivno vključili v obrambo svoje države.

Med tistimi, ki si je nadel vojaško uniformo, je bil tudi boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Oleksandr Usyk.

Eden najboljših boksarjev na svetu je kasneje s posebnim dovoljenjem zapustil bojne vrste in se začel pripravljati na obrambo naslov svetovnega prvaka proti Anthonyju Joshui.

Čeprav fizično ni prisoten, Usyk podrobno spremlja dogajanje v Ukrajini in prek družabnih omrežji poziva k prekinitivi vojaškega spopada.

“Vsak dan sem bil tam. Prosil sem Boga, da me ne ubijejo. Zgolj želel sem, da me nihče ne bi ustrelil ali da jaz ne bi rabil koga ustreliiti. Nisem želel zapustiti države. Toda v nekem trenutku sem odšel v bolnišnico, kjer so bili ranjeni vojaki. Prosili so me, da sprejmem dvoboj proti Joshui. Dejali so mi, da bom tako najbolj pomagal svoji državi,” je razkril Usyk.

Ukrajinski šampion zagotavlja, da bo 20. septembra v Savdski Arabiji še bolje pripravljen, kot ob prvem dvbooju proti Britancu.

“Večkrat sem si ogledal najin prvi dvoboj. Videl sem napake, ki jih v povratnem dvoboju ne bom naredil. Sploh ne razmišljam o Joshui in ne zanima me, ali bo imel novo taktiko. Zelo se trudim, postavljam si cilje in z božjo pomočjo, se bo vse dobro končalo,” Usyk vendarle pozitivno gleda v prihodnost.