VIDEO: To se zgodi, ko je borec preveč samozavesten

Drugi športi 25. Apr 202110:03 > 26. Apr 2021 0:09 0 komentarjev
Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire

Na borilnem spektaklu UFC 261 je Nigerijec Kamaru Usman še četrtič ubranil naslov velterski kategoriji in ponovno dokazal, da mu trenutno v tej kategoriji ni para. Njegovo brutalno moč je občutil tudi Američan Jorge Masvidal.

Hvala, Jorge. Zbudil si me. Že nekaj časa nisem bil tako nervozen pred borbo. Prisilil si me, da sem šel v delavnico in nabrusil vso svoje orodje, ki ga imam,” se je po zmagi metaforično izrazila 33-letna Nigerijska nočna mora, ki je v UFC prišla še do 13. zaporedne zmage.

Brutalni nokavt Usmana:

Dvoboja je bilo konec na začetku druge runde, ko je Usman zadel s svojo desnico, Masvidal pa z “ugasnjenimi lučmi” končal na tleh. Sodnik je lahko oznanil konec dvoboja. Nigerijec je spet pokazal, da mu trenutno ni para in da je trenutno najboljši “pound-for-pound” MMA-borec na svetu.

AP Photo/Gary McCullough

Prvi nokavt po 50 dvobojih

Boli. Na svojih 50 dosedanjih borbah nisem bil nokavtiran. Usman mi je pokazal nekaj, kar mi ni na najinem prvem dvoboju. Takrat ni bil nič posebnega, zdaj pa sem videl, kaj se zgodi, če si preveč samozavesten. Ujel me je. Zmagal je pošteno. Naj ga bog blagoslovi,” pa je po porazu dejal Masvidal, ki je julija lani le po tednu dni priprav z Nigerijcem izgubil po točkah.

Izjemni tudi Namajunesova in Ševčenkova, tesen poraz Sekulića

Videli smo še dve borbi za naslov. Rose Namajunes je končala niz Kitajke Zhang Weilli in si okoli pasu nadela pas za najboljšo v slamnati kategoriji, Rusinja Valentina Ševčenko pa v drugi rundi nokavtirala Jessico Andrade.

Konec niza Kitajke:

Boom po rusko:

Omenimo še nastop Srba Stefana Sekulića, ki mu je pri pripravah na dvoboj pomagal tudi naš Uroš Jurišič. Srb se je dobro držal na dvoboju proti Dwightu Grantu, a sodniki so na koncu po deljeni odločitvi z 28:29, 29:28 in 29:28 zmago prisodili v prid Newyorčana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!