Fury: Canelo se je boril z vsemi, a ne z nami

Jayne Kamin-Oncea/Getty Images
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Osmi maj bo prinesel enega največjih dvobojev v svetu boksa. Svetovni prvak v štirih divizijah Saul "Canelo" Alvarez bo imel eno najtežjih preizkušenj v svoji sicer briljantni karieri. Njegov nasprotnik bo namreč še neporaženi Britanec Billy Joe Saunders. O tem dvoboju je spregovoril njegov rojak in linearni svetovni prvak v težki kategoriji Tyson Fury, ki je napovedal zmago svojega prijatelja.

Dvoboj teh dveh boksarjev bo potekal v super srednji kategoriji (do 76,2 kilograma). Zmagovalec bo združil naslove v različicah WBA, WBC in WBO. IBF prvak je Billy Joe Saunders.

“Billy Joe je mentalno takšen, kot bi moral biti. Vem kaj mora storiti in to bo uresničil. Svoji nalogi bo kos, in po dvoboju bo lahko sam rekel, da je velikan. Mnogi so me v preteklosti že odpisali, a sem se vedno vrnil. Ljudje iz našega naroda so preprosto drugačnega kova. Canelo je imel veliko nasprotnikov, a nobenega iz našega naroda. Billy bo vzpostavil svetovno prevlado,” je dejal Tyson “kralj ciganov” Fury

Canelo Alvarez ima v svoji karieri rekord 55-1-2, od tega 37 zmag z nokavtom. Edini, ki ga je doslej premagal je Floyd Mayweather leta 2014.

Billy Joe Saunders je star 31 let. Doslej je še neporažen – na 30 profesionalnih dvobojih ima prav toliko zmag, od tega 14 z nokavtom. Znan je tudi po incidentih izven ringa.

Pred velikimi izzivi je tudi Tyson Fury. Leta 2021 bo imel dve tekmi z rojakom Anthonyem Joshuo. Tisti, ki bo slavil bo postal prvi nesporni svetovni prvak v težki kategoriji v 21. stoletju in prvi po Lennoxu Lewisu.