White: Borba Miočić vs. Jones nikoli ni bila načrtovana

SK Fight 18. Nov 202211:45 0 komentarjev
Jon Jones Dominick Reyes
Foto: AP Photo/Michael Wyke

Jon Jones je zadnjo borbo v UFC-ju vpisal februarja leta 2020, a še vedno zelo resno razmišlja o povratku v profesionalne vode. Že pred časom je napovedal svojo odločitev, da se bo v prihodnosti preizkusil v težki kategoriji, vendar na otipljivejše infomacije še čakamo.

Veliko se je govorilo o morebitnem spopadu Jona Jonesa in nekdanjega kralja težke kategorije Stipeta Miočića.

Čeprav bi navijači z veseljem gledali dvoboj velikanov MMA-ja, je predsednik UFC-ja Dana White ob robu UFC 281 pripomnil, da omenjena borba nikoli ni bila blizu realizacije.

“Jon se bo boril leta 2023, o tem ni dvoma. Toda nikoli nismo imeli v neposrednem načrtu borbo Jonesa in Miočića,” je dejal White.

Miočić se je zadnjič boril marca leta 2021, ko mu je z brutalnim nokavtom naslov prvaka odvzel Francis Ngannou. Američan s hrvaškimi koreninami velja za najboljšega borce težke kategorije v zgodovini UFC-ja, saj je kar štirikrat uspešno ubranil naslov najboljšega, v karieri pa skupno zbral 20 zmag (15 s KO) in štiri poraze.

Jones je bil še nekoliko bolj prepričljiv v poltežki kategoriji, kjer ni imel prave konkurence vse od leta 2011, ko je po zmagi proti Mauriciu Shogunu Rui pri samo 23-letih postal najmlajši prvak v zgodovini organizcije. Američan v oktagonu poraza še ni doživel, vendar je imela zaradi težav z zakonom in uporabo nedovoljenih sredstev veliko več težav izven njega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!