MMA svet žaluje: Priljubljeni borec izgubil zadnjo bitko

SK Fight 14. Nov 202211:45 0 komentarjev
Anthony Johnson
Foto: Guliver Image

Ameriški MMA borec Anthony Rumble Johnson je v nedeljo zaradi bolezni preminil v 39-letu starosti, so potrdili ameriški mediji. V svoji profesionalni karieri, ki je trajala med letoma 2006 in 2017 (kasneje se je leta 2021 še enkrat vrnil), se je Johnson zapisal kot eden najbolj impresivnih nokavterjev v MMA-ju.

Za priljubljenega Anthonyja Johnsona je bil usoden ne-Hodgkinov limfom.

Rumble se je dvakrat boril za naslov UFC prvaka v poltežki kategoriji, vendar ga je v obeh primerih zaustavil Daniel Cormier.

Rumble je bil član UFC-ja med letom 2007 in 2017, leta 2021 pa je eno borbo opravil tudi v organizaciji Bellator. V statistiki ima zapisanih 23 zmag (17 s KO) in šest porazov.

V zadnjih letih svojega življenja je imel nemalo težav z zakonom. Nekajkrat se je v težavah znašel zaradi nasilnega obnašanja do svojih partnerk, maja leta 2021 pa so je v lisicah znašel zaradi uporabe ukradene kreditne kartice.

Kmalu po potrditvi novice, da je veliko prezgodaj zapustil svet, so se na družabnih omrežjih oglasili številni zdajšnji in nekdanji MMA borci in o Johnsonu pisali samo v superlativih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!