Znano mesto in datum super borbe

SK Fight 11. Feb. 202214:12
Delite:
Dillian Whyte
Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Informacije so še neuradne, a zdi se, da je končno znano mesto in datum super borbe med svetovnim prvakom v težki kategoriji po verziji WBC in izzivalcem Dillianom Whyteom.

Po mesecih dolgih in napornih pogovorih sta si ekipi Dilliana Whyta in Tysona Furyja le segli v roko. Po besedah promotorja Franka Warrena si bosta boksarja razdelila kar 41 milijonov evrov.

Denar se bo delil v razmerju 80:20 v korist aktualnega svetovnega prvaka po verziji WBC. Čeprav bo izzivalec Dillian Whyte dobil nekajkrat manjši honorar, se bržkone ne bo pritoževal, saj bo tako kot za njegov nasprotnika to rekordni zaslužek v karieri.

Potem ko so se uspeli dogovoriti tisto najpomembnejše, so prišle na vrsto tudi tehnične podrobnosti. Po neuradnih informacijah, ki jih je objavil Boxing Scene, bo borba na sporedu 23. aprila na londonskem Wembleyju.

Whyte, ki je že nekaj časa na položaju obveznega izzivalca, je zadnjič stal v ringu leta 2021, ko je v povratni borbi nokavtiral Alexandra Povetkina. Britanski boksarski zvezdnik je na drugi strani v zadnjih dveh nastopih vpisal dve prepričljivi zmagi proti Deontayju Wilderju.

“To bo lahka borba, nokavtiral ga bom! Sprožil bom eno od svojih ‘bazuk’ in vse bo končano,” je Fury prepričan v novo zmago.

Fury priprave začel s kakšnim odvečnim kilogramom

Medtem se je na družabnih omrežjih pojavil posnetek Furyjevega treninga. Čeprav ima Gypsy King kakšen kilogram ali dva odveč, njegovo delo na fokuserjih izgleda izjemno. “Ta človek je pravi stroj,” je zapisano v objavi.

Komentari

Vaš komentar