Ko dobiš otroka v roke, se prioritete spremenijo

Odbojka 7. Sep 202218:09 0 komentarjev
Foto: Matic Eržen/OZS

Odbojkarski reprezentant Alen Šket, ki ga po dolgem času ni v slovenski izbrani vrsti, je prepričan, da gredo lahko njegovi reprezentančni kolegi na domačem svetovnem prvenstvu vse do konca.

Alen Šket je v celoti izpustil reprezentančno sezono. Sprva je zaradi saniranja poškodb po klubski sezoni izpustil Ligo narodov, med pripravami pa svetovno prvenstvo pa se mu je rodil tudi prvorojenec Žak. Po pogovoru s takratnim selektorjem Markom Lebedewim so se odločili, da zapusti priprave in priskoči na pomoč svoji partnerici. “Super se imamo, vse je tako, kot je treba,” je na vprašanje, kako raste mladenič, odgovoril 34-letni odbojkar.

V Stožicah si je ogledal le eno tekmo

Šket je za ACH Volleyjem že začel priprave na novo sezono, zato mu vse skupaj pobere veliko časa in energije. Iz tega razloga si je v Stožicah ogledal le tekmo proti Franciji, ostale pa si je ogledal pred malimi zasloni. Nad predstavami Slovenije je zadovoljen, vse skupaj je tako, kot je pričakoval.

Alen Šket v družbi Sebastijana Škorca in Vid Jakopina. (Foto: SK)

“Po tisti prvi tekmi proti Kamerunu so stopnjevali formo in pokazali dobro odbojko. Proti Nemcem so pokazali odlično igro, zdaj pa nas čakajo Ukrajinci,” je slovenske odbojkarje pohvalil Šket.

Tudi njega so presenetili proti Nizozemski: “Več možnosti sem dal Nizozemcem, a smo videli, ko Abdel Aziz ne igra, ne igra niti Nizozemska. Je zgolj povprečna ekipa, Ukrajinci pa so blesteli v vseh elementih. Če lahko ponovijo tak servis tudi proti našim fantom, bo zelo zanimivo. Naši se bodo morali zelo potrudit. Pričakujem dobro tekmo,” je opozarja.

Foto: Aleš Fevžer

Če Ukrajinci ponovijo odličen servis …

Pri Ukrajini ga je najbolj navdušil kapetan Oleg Plotnicki, ki je pokazal, zakaj igra v Perugii: “Res gre za vrhunskega igralca, o tem ni dvoma. Nevaren je povsod, gre za igralca z izredno hitro roko. Pa tudi ostali so bili odlični, res so dobro igrali, vprašanje pa je, če lahko to ponovijo v polnih Stožicah.”

“Zelo pomembno bo dobro začeti, da se naši hitro otresejo začetne nervoze in pobegnejo Ukrajincem. Če se to zgodi, bo šla tekma v smer, kot si vsi želimo,” je prepričan Šket.

Težko mu je, ko vidi polne Stožice, a …

Ob gledanju polnih Stožic prizna, da se mu vrne spomin na magično leto 2019 in domač EuroVolley. Pove, da ga na čase zamika, da bi bil tudi sam del ekipe, po drugi strani pa pravi, da je kar prav tako, kot je. “Ko dobiš otroka v roke, se prioritete spremenijo. Življenje se obrne. Seveda mi je malce težko, ko vidim polne Stožice, seveda bi lepo biti zraven, a je že moralo biti tako,” pove Šket.

Foto: OZS

Ve se, kakšen je cilj

Kot velik optimist je prepričan, da gre Slovenija lahko povsem do konca. “Ko padejo Ukrajinci, vsi verjamemo, da bodo, se bodo začeli boji za odličja. V polfinalu se srečamo z Italijani ali Francozi. To bo res odbojkarska poslastica, a se ne bojim. Na obrazih fantov lahko vidimo odločnost, vemo, kaj je njihov cilj in verjamem, da jim lahko uspe. Ne bo pa lahko, zagotovo ne,” je še dodal igralec ACH Volleyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!