Po porazu s Francozi se je iskreno pogovoril s selektorjem

Odbojka 31. Avg 202216:00
Delite:
Dejan Vinčić
Foto: Aleš Fevžer

"Če bomo pravi, sploh ni važno, kdo bo stal na nasprotni strani mreže," je po torkovi zmagi proti Nemcem in uvrstitvi v osmino finale svetovnega prvenstva razmišljal eden najizkušenejših članov slovenske vrste Dejan Vinčić.

“Morda se je zdelo, da je bila tekma lahka, a ni bilo tako. Dobro smo pritisnili s servisom na Christiana Fromma in jih oddaljili od mreže. V bloku smo bili fenomenalni, v obrambi tudi, servis je bil odličen. Danes smo bili na zelo, zelo visoki ravni,” zadovoljstva po zmagi nad Nemčijo (3:0) in uvrstitvijo v naslednji del tekmovanja sinoči ni skrival eden najizkušenejših članov slovenske vrste Dejan Vinčić.

To potrjuje tudi statistika, saj so bili Slovenci od Nemcev boljši v pravzaprav vseh elementih odbojkarske igre. Vinčić, ki tekmeca zelo dobro pozna, saj igra za tamkajšnjega prvoligaša Friedrischafen, je razloge za uspeh videl predvsem v izvrstni pripravi in odličnemu načrtu trenerskega osebja.

“Naš trener je malo manijak, seveda v dobrem smislu, na video analize in podobne reči. Pozna podrobnosti vsakega igralca, zato informacije ne išče pri igralcih. So pa bile informacije odlične, tako da jaz niti nisem imel česa dodati,” je svojega selektorja Gheorgheja Cretuja pohvalil podajalec.

Proti Franciji mu ni bilo prijetno

Romun na svetovnem prvenstvu doslej sicer še ni veliko rotiral. Tekme večinoma igra z isto postavo, edino večjo spremembo pa je doslej napravil prav na položaju podajalca, ko je v nedeljo proti Franciji Vinčića zaradi slabše predstave že kmalu poklical na klop in ga zamenjal z Gregorjem Ropretom.

Foto: Aleš Fevžer

“Vse odkar je prišel novi selektor, naju rotira. Priložnost je želel ponuditi obema, saj bo potreboval oba. Tako je bilo tudi skozi vsa pretekla prvenstva. Ne glede na to, kdo igra, ni velike razlike. Pomembno je le, da sva oba dobro pripravljena, kar tudi sva,” je zatrdil 35-letnik, a tudi priznal, da mu zaradi menjave proti olimpijski mprvakom ni bilo vseeno.

“Ni bilo prijetno, a me veseli, da je takoj po tekmi trener prišel do mene, da sva se iskreno pogovorila. Dejal mi je, da mi zaupa, in vprašal, ali jaz zaupam njemu. Dobil je pritrdilni odgovor. Že takoj po tekmi s Francijo mi je nato dal slutiti, da bom znova dobil priložnost v začetni postavi. To se je tudi zgodilo in lahko rečem, da sva si dokazala to medsebojno zaupanje,” je pristavil odbojkar.

Stoženskega pekla ni lahko prespati

Na tako velikem tekmovanju, kot je svetovno prvenstvo, časa za osebne zamere niti ni, saj si tekme sledijo ena za drugo. Nekaj več časa za počitek bodo odbojkarji sicer imeli v naslednjih dneh, saj je obračun osmine finala na sporedu komaj v soboto.

Foto: Aleš Fevžer

“Zagotovo se moramo najprej spočiti, ohladiti glave in se naspati. Stoženskega pekla ni lahko prespati. Takšno vzdušje ti daje adrenalin še naslednjih 24 ur. Verjetno bomo naredili dva ali tri treninge in se nato pripravili na naslednje tekme,” je poudaril Vinčić, ki se, podobno kot soigralci, ne obremenjuje z naslednjim nasprotnikom. Zanj bodo izvedeli komaj danes, ko bodo zadnje tekme uvodnega dela tekmovanja odigrale še reprezentance v skupinah A, E in F.

“Vemo, da naslednja tekma za nas ni osmina finala, ampak kot finale. Zavedamo se, kaj nam zmaga prinaša. Osredotočeni moramo biti nase in na našo igro. Če bomo pravi, sploh ni važno, kdo bo stal na nasprotni strani mreže,” je sklenil slovenski reprezentant.

Komentari

Vaš komentar