Kapetan sporoča navijačem: Zdaj se prvenstvo šele začenja

Odbojka 31. Avg 20229:04 0 komentarjev
Tine Urnaut je imel proti Nemcem občutek, da je v Stožice prišlo še več ljudi kot proti Franciji. Foto: FIVB

"Naša igra je bila skozi celotno tekmo na zares visokem nivoju, nismo popuščali, bili dobri v vseh elementih odbojkarske igre in nasprotniku nismo dopustili nobenih možnosti," je po gladki zmagi nad Nemci povedal kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut. To je bila tudi zadnja slovenska tekma v skupinskem delu, v soboto se začenjajo izločilni boji. Slovenski nasprotnik v osmini finala bo znan danes, ko bo odigrane še zadnje tekme rednega dela.

Če je slovenska reprezentanca proti Franciji slabše začela, se je proti Nemčiji strgala z verige že po prvem sodnikovem žvižgu in razen krajše pavze v drugem nizu ni popuščala vse do konca tekme. V manj kot uri in pol je odpihnila Nemce in potrdila mesto med najboljšimi šestnajstimi ekipami na svetovnem prvenstvu.

“Pred tako publiko, pred takimi navijači je res lahko igrati. Fantje uživamo. Najbrž ni možno, a zdelo se mi je, da je v Stožicah še več ljudi, da so še glasnejši kot so bili že v tistem čarobnem večeru proti Franciji,” se je smejalo izkušenemu slovenskemu kapetanu Tinetu Urnautu.

Foto: Aleš Fevžer

Za en kakovostni razred zaslužni navijači

Nemci so na prvi tekmi tega SP pokazali, kaj zmorejo, Franciji so povzročili veliko težav, a proti Sloveniji je človek dobil občutek, da so vsaj dva razreda slabši od domače izbrane vrste. “En kakovostni razred zagotovo prinesejo navijači,” je nov kompliment fantastičnim navijačem namenil Urnaut in dodal: “Res je pozitivna stvar, da nam je uspelo skozi celotno srečanje držati tak nivo, a kot sem rekel, ko imaš za sabo tako vojsko navijačev, je vse lažje.”

Foto: FIVB

V soboto začetek osmine finala

Slovenci so potrdili mesto v izločilnih bojih. Kot organizatorji bodo za Poljaki drugi nosilci osmine finale, za preboj med osem se bodo v soboto ob 17.30 pomerili s tretjo najboljšo tretjouvrščeno ekipo v skupinskem delu. “Prvenstvo se zdaj šele začenja, zdaj gre zares, popravnega izpita ne bo več. Naša naloga je, da zadržimo ta visok nivo, če bo tako, ni važno, kdo nam bo v soboto stal nasproti. Dokazali smo si, da lahko igramo z vsemi,” je še dodal 33-letni odbojkar iz Raven na Koroškem.

Foto: FIVB

Bo boleči klofuti mu ni bilo do pogovora

Manj razloga zadovoljstvo je imel nemški selektor, Poljak Michal Winiarski, ki se je po zmagi nad Kamerunom brez težav pomenil z novinarji, po boleči slovenski klofuti, pa je hitro odvihral v slačilnico. “Za mojo ekipo se tekma ni odvila, tako kot smo si želeli, nič nam ni šlo od rok. Nismo igrali naše odbojke, zato težko karkoli pametnega povem,” je povedal stavek in razočarano odvihral v slačilnico.

Treba ga je razumeti, saj se zdi, da so Nemci že po skupinskem delu zaključili s tekmovanjem. Za preboj v izločilne boje imajo izredno malo možnosti, izpad po prvem delu pa bi zanje pomenilo veliko razočaranje.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Nemčijo:

1. niz:
2. niz:
3. niz:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!