Tine Urnaut: To bi moral izkusiti vsak športnik

Foto: FIVB

"Zagotovo se še dobro ne zavedamo, kaj nam je uspelo, saj razmišljamo le o tem, kako zaigrati čim bolje. Pred tako publiko je res neverjetno igrati. Škoda je le to, da prvenstva ne moremo nadaljevati v Stožicah," je uvrstitev med štiri najboljše na svetu komentiral slovenski odbojkarski kapetan Tine Urnaut.

Po zmagi nad Nemčijo v osmini finala je Slovenija naletela na zahtevno ukrajinsko oviro, ki je na samem začetku tekme pokazala, da bo trd oreh. Dobila je prvi niz, a Slovenci se niso dali in krilih izjemnih navijačev obrnila potek srečanja in se povsem zasluženo uvrstila v polfinale tega svetovnega prvenstva.

“Ukrajina je pokazala, da je zelo zahteven nasprotnik. Imajo igralce najvišjega kova, so kočni in fizični ter izjemni v bloku. Ne vem, če je kdo proti nam na tem prvenstvu dosegel več blokov. Ni nam bilo lahko, a uspelo se nam je dvigniti in priti do morda celo najpomembnejše zmage v zgodovini slovenske odbojke,” je prepričan izkušeni slovenski kapetan Tine Urnaut.

Veselica v Stožicah:

Ni mogel prehvaliti Stožic

Tako kot vedno je tudi po zmagi nad Ukrajino pohvalil navijače in se jim na zadnji tekmi v Stožicah zahvalil, da so ponovno poskrbeli, da so imeli neomejeno količine energije in prišli do nove zmage: “Ko javnost od tebe pričakuje zmago, je pritisk še toliko večji. A breme je na vsaki tekmi, brez tega ne bi bilo nobenega v dvorani, zato se igra, ker ima vsak določen cilj. Če ti uspe zmagati, pa je potem vse skupaj še toliko lepše. Že večkrat sem rekel, da si želim, da te Stožice doživi vsak športnik. Zame je to nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v celotni karieri.”

Foto: Aleš Fevžer

Italijanom prepušča vlogo favoritov

Slovenci se zdaj selijo v Katovice, kjer se bo konec tedna merilo za odličja. Slovence v sobotnem polfinalu čaka Italija, ekipa, ki je poskrbela na zadnjem EuroVolleyju, da je Slovencem spet zmanjkalo nekaj malega do zlate kolajne. Azzurri so za vstop med štiri najboljše po petih nizih izločili Francijo.

“Italija je zagotovo favorit. Premagali so olimpijske prvake, mi pa obljubljamo, da bomo tudi v Katovicah pustili srce na igrišču. Z Italijani imamo še nekaj neporavnanih računov, zato bomo še bolj motivirani. A ne bo lahko, Italija igra eno najbolj konstantnih odbojk. Najprej se moramo spočiti, ko bo čas, pa bomo spet grizli parket,” obljublja izkušeni Korošec.

Urnautovo vabilo na Poljsko:

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Ukrajino: