AO: Karacev piše pravljico, uvrstil se je v polfinale!

Aslan Karacev
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Prvi grand slam sezone 2021 prehaja v zaključno fazo. Pričeli so se četrtfinalni obračuni v moški in ženski konkurenci, pri moških pa še naprej navdušuje kvalifikant Aslan Karacev.

Karacev je presenetil Bolgara Grigorja Dimitrova, ki je obračun s kvalifikantom začel udarno in prvi niz dobil s 6:2, nato pa se je Rus prebudil in začel izkoriščati brejk priložnosti ter poskrbel za preobrat. Dimitrov se je v nadaljevanju obračun s težavo premikal, hitro pa je postalo jasno, da je poškodovan. 29-letnik je ob koncu tretjega niza zahetval zdravniški premor, ko je priznal, da že od ponedeljka čuti bolečine v hrbtu.

Rus je v preostanku dvoboja samo potrdil zmago in preostale nize dobil s 6:4, 6:1 in 6:2 ter se kot prvi debitant na grand slamih prebil v polfinale.

Neverjeten občutek. Prvič v polfinalu. Neverjetno!” se je po dvoboju smejalo Karacevu, ki je v izjavi po obračunu dodal: “Začetek je bil težak zame, predvsem sem moral brzdati živce, a sem se trudil iskati pravo igro.

Osaka do 19. zaporedne zmage

Prva polfinalistka v ženski konkurenci je postala Naomi Osaka, ki je v 66 minutah odpihnila Tajvanko Su-Wei Hsies (6:2 in 6:2). Japonka tako nadaljuje z nizanjem zmag, to je bila njena 19. zaporedna zmaga, niz pa traja že leto dni.

Zagotovo sem zelo vesela, kako sem odigrala, saj je vsak dvoboj s Su-Wei prava bitka. Četudi je bil izid, karkšen je bil, je tudi to bila bitka zame,” je po zmagi povedala 23-letnica, ki se je drugič v karieri prebila v polfinale OP Avstralije, kjer je leta 2019 osvojila tudi svoj drugi turnir velike četverice.

Osaka se bo v polfinalu srečala s Sereno Williams, ki je s 6:3 in 6:3 ugnala Simono Halep in se še 39. v karieri uvrstila v polfinale grand slam turnirja.