Nadal znova boljši od Carrena Buste

ATP 6. Nov 202019:52 > 19:54
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Rafael Nadal se je uvrstil v polfinale Masters 1000 turnirja v Parizu, potem ko je premagal rojaka Pabla Carrena Busto s 4:6, 7:5 in 6:1.

Nadal je še sedmič na medsebojnih obračunih premagal Carrena Busto, izgubil pa je šele drugi niz proti svojemu rojaku.

Pablo je dvoboj začel zelo dobro – odlično je serviral, napadal z bekend paralelami in Nadala prisilil v obrambo. Prve break žogice ni izkoristil, saj je žogico poslal v mrežo, ampak nedolgo zatem je pri izidu 3:3 Carreno Busta unovčil break priložnost, potem ko je Nadal naredil napako s forhendom. V preostalih dveh servisnih igrah je Pablo brez težav zadržal servis in niz dobil s 6:4.

Veliko priložnost je Carreno Busta zamudil v prvi igri drugega niza. Bilo je 0:40, vendar se je Nadal rešil. V osmi igri je imel Rafa sploh svoji prvi break priložnosti na dvoboju, vendar ju ni izkoristil, je pa začel precej bolje servirati in Carreno Busta mu ni več mogel do živega. Nadal je v dvanajsti igri znova prišel do break žogice in jo takoj izkoristil za zmago v drugem nizu s 7:5.

Kot že tolikokrat prej je Nadal zlomil odpor tekmeca. Carreno Busta v tretjem nizu ni več sledil tempu Rafe, ki je osvojil kar 29 od 42 točk, tekmecu dvakrat odvzel servis in zmagal s 6:1.

Nadal, ki v Bercyju še nikoli ni zmagal, se bo v polfinalu srečal z zmagovalcem dvoboja Alexander Zverev – Stan Wawrinka.

Povezano