Medvedjev: "Roger, Rafa, Novak… Vedno uživam!"

ATP 20. Nov 202023:49 > 23:52
Toby Melville/Reuters

Danil Medvedjev pravi, da verjame vase, a bo moral igrati na najvišji možni ravni, če želi v polfinalu zaključnega Mastersa premagati Rafaela Nadala.

Lani je Medvedev v skupinskem delu zaključnega turnirja izgubil vse tri obračune, letos pa ravno obratno in se bo v polfinalu meril z Rafaelom Nadalom. S Špancem je izgubil vse tri dosedanje medsebojne dvoboje, zadnjega prav na tem prizorišču lani.

Povezano

 Naj spomnimo, tedaj je “Medo” v drugem nizu vodil 5:1 in bil na pragu zmage, Rafa pa je tekmo obrnil sebi v prid. Srečanje si boste lahko ogledali ob 21. uri na Sportklubu 1.

Kot vedno pravim, uživam čisto vsakič, ko igram proti Rafi, Novaku ali Rogerju. Ko sem začenjal svojo kariero, so mi bili vsi vzorniki. Ko sem poprijel za lopar, je Roger že osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Potem je prišel Rafa in pustil pečat, nato pa še Novak in zmotil njuno domninanco. Veselim se tekme, samozavesten sem, a verjamem, da je tak tudi Rafa – moral bom igrati svoj najboljši tenis,” je dejal Medvedjev.

Rus je poudaril, da ne bo razmišljal o lanskoletnem obračunu: “Takrat sem bil res blizu, a to je nova tekma. Nadal je spremenil določene odrobnosti v svoji igri, tudi jaz sem jih. Mislim, da imamo ob vstopu v sobotno polfinale vsi štirje enake možnosti. V Parizu sem igral odlično, tudi tukaj, a saj veste. V tenisu je vedno težko napovedovati,” je zaključil 24-letnik.

V drugem polfinalu se bosta ob 15. uri udarila Novak Đoković in Dominic Thiem.