Nadal o novi sezoni: Veliko ne moremo narediti

ATP 22. Nov 202017:15
Clive Brunskill/Getty Images

Drugi igralec sveta Rafael Nadal je poudaril, da morajo biti vsi potrpežljivi, ko je govora o začetku naslednje sezone, ter da ATP ne more veliko narediti, ko beseda nanese na turnirje v Avstraliji.

Rafael Nadal je sezono končal s porazom v polfinalu zaključnega turnirja v Londonu proti Daniilu Medvedevu, ki je nato v finalu premagal še Dominica Thiema. Kdaj se bo Španec vrnil na igrišče, je nemogoče napovedati, saj še ni znano, kdaj se bo začela nova sezona in ali bodo organizirali turnirje v Avstraliji.

Moramo počakati in videti, kaj bo povedala oblast v državi Viktorija. Mi ne moremo veliko narediti iz tega položaja. Ne moremo jim mi govoriti, kaj je v tem trenutku najboljše za njihovo državo. Zato moramo biti potrpežljivi in sprejeti položaj, v katerem smo,” je dejal Nadal.

Seveda moramo pomagati slabše uvrščenim igralcem, da obdržijo svoje delo, kot tudi turnirjem … Moramo biti fleksibilni. Nadejam se, da se bo s pojavom cepiva, vse kmalu vrnilo v normalo,” se nadeja Španec.

OP Avstralije v Melbournu bi se moral po sedanjih načrtih začeti 18. januarja. Potrditev, kdaj bo na sporedu prvi turnir za grand slam v novi sezoni, naj bi prišla v prihodnjih dneh.