Prvi iz "razreda 2000" v glavnem delu ATP turnirja

ATP 24. Jul 201713:22 > 13:28
Getty images Europe

Talentirani nemški tenisač Rudolf Molleker se je včeraj prebil čez kvalifikacije v Hamburgu in tako uspel doseči nekaj, kar ni še nikomur iz njegove generacije. Kot prvi igralec, rojen v novem tisočletju bo zaigral v glavnem delu tekmovanja na ATP turnirju.

To je dosegel celo pred dvema vrstnikoma, ki na turneji zaradi svojih rezultatov uživata precej večji sloves. Prvi je Kanadčan Felix Auger Aliassime, ki je predlani kot prvi tenisač rojen leta 2000 (ali kasneje) osvojil ATP točko, drugi pa je Španec, Nicola Kuhn, ki je letos osvojil challenger v Braunschweigu.

Molleker, ki je trenutno na 926. mestu na svetu, je deseti najmlajši kvalifikant, ki je igral predtekmovanje ATP turnirja od leta 1990, celo mlajši od Rafaela Nadala. Skozi sito kvalifikacij se je prebil, potem ko je bil boljši od zmagovalca hamburškega turnirja iz leta 2014, Leonarda Mayerja iz Argentine. Pred tem je ugnal perspektivnega Norvežana, najstnika Casperja Ruuda.

Molleker je rojen v mešanem zakonu med Nemcem in Rusinjo. Rojen je bil v Severodonetsku, pri treh letih starosti pa seje družina preselila v Nemčijo. Svoj debitantski nastop na veliki sceni bo imel v torek, ko se bo na centralnem igrišču pomeril proti Karenu Hačanovu