SK 1 od 13:00 naprej: Zaključni masters sezone, 4. dan

ATP 12. Nov 20149:37 > 10:13
V torek so se nadaljevali teniški dvoboji na Areni O2 v Londonu, kjer poteka zaključni teniški masters sezone, ki ga letos ekskluzivno prenešamo na televiziji Sport Klub. Tretji dan turnirja je bil v središču pozornosti Andy Murray, ki še vedno ohranja upanje na morebitno uvrstitev v polfinale mastersa, potem ko je premagal Milosa Raonica in Kanadčanu preprečil, da bi se veselil 50. zmage v letošnji sezoni. Britanec je v Londonu peti nosilec, na zaključni masters sezone pa se je uvrstil že sedmo leto zapored; Raonica je premagal z rezultatom 6:3 in 7:5. Kanadčan je sicer dobil zadnja dvsa medsebojna obračuna; marca letos na turnirju BNP Paribas Open in potem tudi v Indian Wellsu v ZDA. Murayja zdaj seveda čaka obračun s šestkratnim zmagovalcem zaključnega mastersa, Rogerjem Federerjem, ki je v skupini B že zabeležil dve zmagi in ima še vedno možnost, da si priigra številko 1 v svetovnem tenisu za koledarsko leto 2014. Danes so ponovno na sporedu tekme v skupini A, kjer igrajo tekme drugega kroga. Med seboj se bosta udarila Stan Wawrinka in Novak Djoković, ki si oba že lahko zagotovita uvrstitev v polfinale. Spremljajte zaključni masters sezone tudi danes na Sport Klubu!


MURRAY SE IZJEMNO VESELI ČETRTKOVEGA OBRAČUNA S FEDERERJEM
Murray je bil v torek po zmagi s svojo igro, kakopak, izjemno zadovoljen: “Danes sem žogico zadel veliko bolj čisto, kot v nedeljo, zato sem seveda zelo zadovoljen.” Škot se zelo dobro zaveda, da ga vseeno zdaj čaka izjemno težka naloga … Za polfinale mora v četrtek premagati Rogerja Federerja. “To bo vsekakor izjemno težka tekma. Bo pa vsekakor izjemno zanimiva, zato bo lepo biti del nje, gledalci bodo uživali. V preteklosti sva odigrala nekaj zelo zanimivih dvobojev, zatorej upam, da bo eden takšnih tudi v četrtek,” je povedal Murray.
Raonic je sicer že pri rezultatu 1-2 ubranil dve “break” priložnosti nasprotnika, a je dve igri pozneje vendarle izgubil svoj servis … Prvi niz je na koncu trajal samo 37 minut. V drugem sta si oba igralca izmenjala “break”, toda Raonic je nato še enkrat izgubil servis za Murrayjevo vodstvo s 6:5, nakar zanj ni bilo več rešitve. “Nisem dobro servisiral. Na igrišču sem bil v teh dveh dvobojih preveč pasiven.  Skušal sem premagati dva igralca, ki sta igrala svoj tenis in to se mi ni dobro izšlo,” je bentil Raonic, ki prvič sodeluje na zaključnem mastersu sezone.
NOLE LAHKO STATUS ŠTEVILKE 1 POTRDI ŠE PRED POLFINALOM
Novak Djoković pa polfinale napada že danes. Trenutna številka 1 na teniški lestvici ATP se bo pomerila proti Stanu Wawrinki v večernem obračunu, že popoldne pa se bosta med seboj udarila Tomas Berdych in Marin Ćilić. Srb in Švicar sta dobila svoja uvodna obračuna, zato se bo zmagovalec nocojšnjega medsebojnega dvoboja že uvrstil v polfinale. Tekmeca se bosta sicer srečala še 19-ič v karieri, Djoković pa je dobil kar 15 obračun in izgubil zgolj tri. Nole seveda igra tudi za naziv številke 1 za leto 2014, kar mu lahko uspe že v skupini, če dobi vse tri dvoboje … Potemtakem bodo vsi Federerjevi rezultati povsem nerelevantni, saj je Švicar pred začetkom turnirja zaostajal kar 1310 točk.
V drugem dvoboju sredinega dne se bosta udarila prej omenjena Berdych in Ćilić, ki sta v prvem krogu oba izgubila s 6:1 in 6:1 … Berdych proti Wawrinki, Čilić pa proti Djokoviću. Zgodilo se je šele prvič po letu 1994, da sta se kar dve tekmi na zaključnem mastersu končali s takšnim rezultatom. Sicer pa najbolj prepričljivo zmago na zaključnih turnirjih sezone v svojih rokah še vedno drži Roger Federer, ki je leta 2005 v Šanghaju s 6:0 in 6:0 “razbil” Gastona Gaudija.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images