Murray: Nimam težav z Novakom

ATP 10. Feb 201511:05 > 11:05

Ljubljana – Prvi grand slam je že za nami, pred nami pa prvi turnir serije 500 v Rotterdamu, kjer bo prvi nosilec Andy Murray, poraženec velikega finala v Melbournu, ki je vzdignil kar nekaj prahu. Britanec opravičila oziroma pojasnila s strani Novaka Đoković o zloglasnih krčih ne potrebuje.

Andy Murray se je tudi javno spraševal, kako je Novak Đoković ekspresno prebrodil težave v finalnem obračunu prvega turnirja za grand slam. Spomnimo, da je Srb med dvobojem tarnal zaradi bolečin, v zaključku srečanja pa zaigral kot prerojen in vsaj na prvi pogled brez večjih težav slavil zmago. A nekaj dni po koncu teniškega spektakla v deželi tam spodaj, je Škot že pozabil na tamkajšnje dogajanje. “Vse skupaj je bilo prenapihnjeno,” je pred začetkom turnirja v Rotterdamu dejal Murray: “To se dogaja v teh dneh. V realnosti se ti lahko zgodi, da greš skozi obdobja, ko si bolj utrujen pa ti gre kasneje na bolje. Ko se cilj približuje, se tudi sam počutiš bolje.”

“Če Novak čuti, da mi mora kaj razložiti, z veseljem lahko govorim z njim, toda ne čutim, da bi mi kaj res moral razlagati,” je jasen Škot, ki dodaja, da so odnosi med njim in Đokovićem, čeprav si mediji želijo predstaviti drugače, še vedno odlični.

Murrayja v prihodnjih dneh čaka močan turnir v nizozemskem pristanišču. Ob finalistu OP Avstralije so med glavnimi favoriti za zmago še Miloš Raonić, Tomaš Berdych in Stan Wawrinka. Obračune iz Rotterdama vsak dan vse do nedelje ekskluzivno spremljajte na programih Sport Kluba.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images