Federer: Premor mi je koristil

ATP 27. Sep 201711:20 > 11:29
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Švicarski tenisač Roger Federer je dejal, da se je v zadnjih letih naučil sprejeti poraz, kar mu je pomagalo, da je še dodatno napredoval.

Vse hitreje in bolje sprejemam poraze. Potrebno je le nadaljevati z delom in se zavedati, da si se dobro pripravil in dal vse od sebe. To je vsekakor bolje kot širjenje negativne energije in razmišljanje o napakah v preteklosti. Poraz je potrebno sprejeti, se naučiti lekcijo in iti naprej. Tako moram razmišljati tudi zato, ker sem oče štirih otrok. Moram se hitro privaditi na takšne situacije, ker se lahko le tako kosam s pritiskom, ki ga s seboj prinese kariera profesionalnega tenisača,” je povedal Roger Federer.

36-letnik je po premoru v letu 2016 doživel pravi preporod in letos zaigral v sijajni formi. Osvojil je tudi dva turnirja za grand slam in se vrnil tudi med najboljše na lestvici ATP.

Mislim, da bi si morali vsi igralci v karieri vsaj enkrat vzeti premor. To je lahko zaradi poškodbe, lahko zaradi slabe forme, tudi trenutno jih manjka ogromno. Sam sicer mislim, da je to le splet okoliščin. Zaradi odsotnosti US Open zagotovo ni bil tak, kot bi si nekateri želeli, a je bil vseeno zelo uspešen. Rafa je bil fenomenalen, to pa je potrebno dejati tudi za vse ostale polfinaliste,” je še dodal Federer.