Murray ustanovil podjetje – korak za teniško upokojitev

ATP 30. Nov 20179:14 > 9:14
Julian Finney, Getty Images

Britanec Andy Murray je ustanovil podjetje, ki bo pomagalo mladim teniškim talentom, se pa mediji na Otoku sprašujejo, ali je to korak proti koncu teniške kariere?

Andy Murray se je v zadnjih tednih povsem posvetil pripravam za povratek na teniška igrišča, ta teden se mudi v Miamiju, ki je njegov drugi dom.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa ni igral vse od četrtfinala Wimbledona, kjer je utrpel poškodbo, na turnirsko sceno pa se namerava vrniti na začetku leta 2018 in turnirju v Brisbanu. To pomeni, da bo Britanec s svojo ekipo v Avstralijo odpotoval že sredi decembra.

“Andy se počuti dobro. Povratek gre zaenkrat po načrtih. Počne lahko vse, kar mu naloži trenerska ekipa in zagotovo bo pripravljen na začetek nove sezone,” je dejala mama Judy Murray.

Medtem pa je trenutno 16. tenisač sveta ustanovil podjetje, ki se ukvarja z managementon, znotraj katerega bo Škot deloval po koncu svoje teniške poti. Cilj podjetja je, kot pravi Andy, da pomaga mladim športnikom na začetku njihove športne poti. Pod svoje okrilje je že vzel mladi britanski sprinterki, Shannon in ChereiceHylton ter mladega tenisača Aidana Mchugha.

Ko začnete s svojo športno kariero ni lahko ne športniku, ne njegovi drižini. Težko je sprejeti vse prave odločitve in najti ljudi, ki jim lahko zaupate. Ko sem odraščal, sem sprejel nekaj odločitev, ki jih sicer ne bi, če bi razpolagal z današnjimi izkušnjami,” je dejal Andy Murray.