Prišel, videl, zmagal: Nadal spet na vrhu Barcelone

ATP 29. Apr 201817:36 > 17:38
Julian Finney, Getty Images Sport

Nič novega. Kralj peska in trenutno najboljši teniški igralec na svetu Rafael Nadal, je na turnirju serije 500 v Barceloni v finalu premagal Stefanosa Tsitsipasa in se veselil še svoje 11. zmage na tem turnirju.

Getty Images Sport, Julian Finney

Španec Rafael Nadal je tudi letos nepremagljiv na rdečem pesku. Tokrat je prišel do svoje enajste turniske zmage na turnirju v Barceloni, potem ko je po lahkem in kratkem delu v finalu turnirja v katalonski prestolnici premagal Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6:2 in 6:1.

V prvem nizu je imel Nadal le dve priložnosti za odvzem nasprotnikovega servisa in obe pretvoril v osvojeni igri. Tsitsipas je uspel rešiti eno priložnost za zmago Španca v prvem nizu, a nič več. Nadal je prvi niz s 6:2 dobil v 40 minutah. 

Na stadionu, ki nosi ime prav po Nadalu, je Grk v drugem nizu na začetku igral bolje in izničil nekaj priložnosti za break, a je Nadal s prodorno igro iz osnovne črte in natančnimi udarci hitro povedel s 4:0 v drugem nizu. Takrat je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Nadal še enjastič osvojil turnir v Barceloni. 

Španec je zdaj že na drugem turnirju osvojil toliko trofej, potem ko je nekaj dni nazaj prav tako enajstič slavil tudi na Mastersu v Monte Carlu. Nadal bo tudi jutri ostal na prvem mestu lestvice ATP, a do konca peščene sezone bo igral še v Madridu, kjer ne sme izgubiti dvoboja, v Rimu pa priti vsaj do četrfinala, če želi ostati prvi lopar sveta.